Zoekresultaten
Resultaat 61 - 80 (van 120)
Katie Caldesi | Giancarlo Caldesi Recepten uit Rome
Verzameling traditionele en moderne recepten uit de Rome, met informatie over culinaire tradities uit de Italiaanse hoofdstad. Met kleurenfoto’s.
Non-fictie
Nederlands | 272 pagina's | Kosmos, Utrecht | 2024
Gedrukt boek
Sam Clark | Sam Clark Moro thuis
Verzameling recepten uit de Mediterrane keuken. Met kleurenfoto’s.
Non-fictie
Nederlands | 319 pagina's | Good Cook, Hilversum | 2023
Gedrukt boek
Alex Jackson Provence
heerlijke seizoensgerechten uit Zuid-Frankrijk
Non-fictie
Nederlands | 253 pagina's | Good Cook, Hilversum | 2019
Gedrukt boek
Janny de Moor | Nico de Rooij | Albert Tielemans Vorstelijk tafelen in Nederland
onze vaderlandse kookgeschiedenis
Overzicht van de culinaire ontwikkeling in Nederland vanaf het begin van de jaartelling, met recepten van vorstelijke gerechten en 150 andere gerechten uit de Nederlandse kookgeschiedenis
Non-fictie
Nederlands | 256 pagina's | [Stichting Ontwikkeling Nederlandse Kookkunst], [Heemstede] | 2014
Gedrukt boek
Raquel Palla Lorden De bijbel van de Spaanse keuken
Verzameling van meer dan 230 recepten uit de Spaanse keuken, met aandacht voor verschillende regionale culinaire tradities. Met kleurenfoto’s.
Non-fictie
Nederlands | 743 pagina's (ePub3, 39 MB) | Carrera, Amsterdam | 2024
E-book
Emma Warren De Catalaanse keuken
van de bergen naar de stad en de zee - recepten uit het culinaire hart van Spanje
Non-fictie
Nederlands | 256 pagina's | Karakter Uitgevers B.V., Uithoorn | 2019
Gedrukt boek
Giovanni D'Apice Pasta
il primo piatto
Kookboek met technieken voor het maken van verse pasta en het bereiden van verse en gedroogde pasta.
Non-fictie
Nederlands | 189 pagina's | Lannoo, Tielt | 2018
Gedrukt boek
Stephan Mitsch Recepten uit Barcelona
Non-fictie
Nederlands | 271 pagina's | Good Cook, Hilversum | 2017
Gedrukt boek
Sarit Packer | Itamar Srulovich Honey & Smoke
op zoek naar hete kolen; BBQ'end door de Levant
Verzameling Levantijnse recepten om te bereiden boven open vuur, met verhalen over de belevenissen van de auteurs tijdens hun reis door de Levant. Met kleurenfoto’s.
Non-fictie
Nederlands | 248 pagina's | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2024
Gedrukt boek
Dagný Rós Asmundsdóttir Roots
een culinaire roadtrip door IJsland
Eenvoudige IJslandse recepten voor verschillende gelegenheden en alle momenten van de dag.
Non-fictie
Nederlands | 175 pagina's | Angèle, Antwerpen | 2019
Gedrukt boek
Parijs
Culinaire gids voor de Franse hoofdstad.
Non-fictie
Nederlands | 142 pagina's | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2019
Gedrukt boek
Hale Amus De bijbel van de Turkse keuken
van börek tot baklava en van meze en dolma’s tot pides en pilav
Van börek tot baklava en van meze en dolmas's en pilav: in De bijbel van de Turkse keuken neemt Hale Amus je mee op reis door de diverse regionale keukens van Turkije. De geografische ligging maakt van Turkije een culinaire schatkamer. Het land wordt aan drie kanten omringd door de Egeïsche, de Zwarte en de Middellandse Zee. Deze unieke ligging, gecombineerd met de migratie van Turken uit Centraal-Azië naar Europa, heeft door de eeuwen heen de identiteit van de Turkse gastronomie gevormd. Bron:...
Non-fictie
Nederlands | ePub3, 41 MB | Carrera, Amsterdam | 2022
E-book
Margot Verhaagen Het Zeeuwse babbelaarboek
Non-fictie
Nederlands | 160 pagina's | Uitgeverij Het Paard van Troje, Goes | 2018
Gedrukt boek
Luca Cesari Een kleine geschiedenis van pasta
hoe tien pastagerechten de wereld veroverden
Een kleine geschiedenis van pasta van gerenommeerd culinair historicus Luca Cesari is een smaakvolle geschiedenis van de Italiaanse keuken. Pasta is het nationale gerecht van Italië en als er één gerecht is dat in geen enkel Italiaans restaurant ter wereld mag ontbreken, is het pasta al pomodoro. Wat is het verhaal achter deze klassieker? En hoe zit het met die andere traditionele gerechten, zoals pasta alla carbonara, all’amatriciana of de favorieten: lasagne en ragù alla bolognese? In Een kleine...
Non-fictie
Nederlands | 235 pagina's (ePub2, 4 MB) | Ambo|Anthos, Amsterdam | 2021
E-book
Janneke Vreugdenhil De bijbel van de Nederlandse keuken
van zeeuwse bolus tot polderkreeftjessoep en van knolselderijsteak tot hachee
Van Zeeuwse bolus tot polderkreeftensoep en van knolselderijsteak tot hachee: in De bijbel van de Nederlandse keuken neemt journalist, schrijver en kookboekauteur Janneke Vreugdenhil je mee op culinaire reis door Nederland. Met naast het ultieme recept voor boerenkoolstamppot met alles dr'op en dr'an onder meer een tussenstop in Oisterwijk voor de worstenbroodjes van Robèrt en een welverdiende pauze in Amsterdam voor een gevulde koek van Holtkamp. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie
Non-fictie
Nederlands | 748 pagina's (ePub3, 30 MB) | Carrera, Amsterdam | 2020
E-book
Maud Moody | Nina Bogaerts | Leonardo Pacenti De bijbel van de Italiaanse keuken
van bagna cauda tot ossobuco en van focaccia tot zabaione
DE BIJBEL VAN DE ITALIAANSE KEUKEN IS HÉT NASLAGWERK VOOR WIE ALLE GEHEIMEN VAN DE ITALIAANSE KEUKEN WIL LEREN KENNEN In De bijbel van de Italiaanse keuken laten Maud Moody, Nina Bogaerts en Leonardo Pacenti - van restaurant Toscanini in Amsterdam - de oneindige mogelijkheden van de Italiaanse keuken zien. Aan de hand van duidelijke aanwijzingen, stap-voor-stapfotografie en uitleg van basisingrediënten, culinaire begrippen en technieken, leer je alles over het maken van de lekkerste Italiaanse...
Non-fictie
Nederlands | ePub3, 114 MB | Carrera, Amsterdam | 2019
E-book
Onno Kleyn Italië
mijn verhalen en recepten
Zomaar een jaar in Toscane, midden tussen de olijfbomen en de cipressen, dat is waar Onno Kleyns Italiaanse avonturen begonnen. Daar, in een piepklein middeleeuws dorp hing hij zijn klassieke-zangerslier aan de wilgen, daar koos hij voor het pad van het schrijven over eten en wijn. In dit boek mengt Onno Kleyn op zijn kenmerkend kruidige manier belevenissen met diepgravende informatie, verhaalt hij over gebruiken en achtergronden, over kooktechnieken en historie, in Toscane en de rest van de Italiaanse...
Non-fictie
Nederlands | 385 pagina's (ePub2, 3,9 MB) | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2019
E-book
Regula Ysewijn Brits bakboek
zoet en hartig Brits gebak met hun geschiedenis
Engelse bakrecepten met historische achtergrondinformatie.
Non-fictie
Nederlands | 468 pagina's (ePub3, 96 MB) | Carrera, Amsterdam | 2019
E-book
Sergio Herman Sobremesa
mijn Ibiza
In Sobremesa geeft sterrenchef Sergio Hermans een culinaire rondleiding over zijn Ibiza. Volop genieten, met zijn allen aan tafel zitten en eindeloos natafelen, wat in het Spaans 'Sobremesa' heet. Precies dat geluk deelt Sergio in zijn nieuwe kookboek. Met de recepten in Sobremesa creëer je tafels vol geurende en kleurrijke gerechten die doen verlangen naar het warme, gelukzalige en vrije Ibiza. Disfruta! Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie
Non-fictie
Nederlands | 354 pagina's (ePub3, 54 MB) | Carrera, Amsterdam | 2019
E-book
Estée Strooker Estée kookt
de nieuwe Nederlandse keuken; eerlijke recepten & inspiratie voor thuis
In dit kookboek laat chef-kok Estée Strooker zien hoe je uiterst creatief en slim kunt omgaan met veelal Nederlandse ingrediënten. Haar boek bevat heerlijke recepten maar ook leuke anekdotes, dierbare herinneringen en tips en tricks van Estée zelf, maar ook van haar oma, moeder of oom. Estée laat zich inspireren door de seizoenen en laat daarbij verschillende technieken zien als inmaken, fermenteren, het maken van bloesemsiropen. Maar ook het uit elkaar halen van wild, verwerken van grotere...
Non-fictie
Nederlands | 224 pagina's (ePub2, 93 MB) | Spectrum, Houten | 2018
E-book