Zoekresultaten
Resultaat 81 - 100 (van 122)
Joël Broekaert Proefles
alles wat je als nieuwsgierige eter wilt weten over smaak, van aromamolecuul tot umami
Culinaire verhandeling over de wetenschap van het proeven, met praktische oefeneningen en adviezen voor een gezonder en smaakvoller leven.
Non-fictie
Nederlands | ePub2, 1,9 MB | Uitgeverij Atlas Contact, Amsterdam | 2022
E-book
Olivia Potts Een halfbakken idee
over liefde, rouw en taart
Als de moeder van een advocate overlijdt, besluit ze in een waas van verdriet een opleiding tot patissier te gaan volgen.
Non-fictie
Nederlands | 268 pagina's (ePub2, 0,4 MB) | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2019
E-book
Renzo Verwer Bobby Fischer voor beginners
Biografie over de Amerikaanse schaakspeler (1943-2008)
Non-fictie
Nederlands | 96 pagina's | Aspekt, Soesterberg | 2008
Gedrukt boek
Samuel Levie | Maarten Kuiper De worst story
de reis van drie vrienden
De Worst Story is het verhaal van een vriendschap tussen drie jongens (Samuel, Geert en Jiri), zoals die is ontstaan in de loopgraven van het Amsterdamse horecaleven en in legendarische restaurants als Le Hollandais en Vis aan de Schelde. Werken, feesten, lekker koken en de nodige chaos, dat is het recept. Nadat ze veel ervaring hebben opgedaan in verschillende toprestaurants besluiten ze zich toe te spitsen op het maken van worst. Geïnspireerd door hun helden Carlo Petrini (Slow Food), Dario Cecchini...
Non-fictie
Nederlands | 284 pagina's (ePub3, 305 MB) | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2015
E-book
Renée Lamboo Money Planner by PorteRene
Met een persoonlijk verhaal, tips en tricks leert de schrijfster je baas te worden over je budget.
Non-fictie
Nederlands | 256 pagina's | HarperCollins, Amsterdam | 2020
Gedrukt boek
Huib Stam Tien jaar lichter
maagverkleining: noodgreep of wondermiddel?
Persoonlijk relaas van de Nederlandse journalist over zijn maagverkleining.
Non-fictie
Nederlands | 117 pagina's (ePub2, 0,5 MB) | Podium, Amsterdam | 2018
E-book
Paul de Leeuw 'kHebjelief, en trek!
afgeknipte spaghetti+ 50 andere recepten
Autobiografie van Paul de Leeuw, aangevuld met recepten die horen bij de verschillende fasen in zijn leven.
Non-fictie
Nederlands | ePub3, 42 MB | Carrera, Amsterdam | 2017
E-book
Karen Duve Fatsoenlijk eten
mijn leven als proefkonijn
Verslag van een persoonlijk experiment om te leven zonder producten uit de bio-industrie.
Non-fictie
Nederlands | 333 pagina's | Cossee, Amsterdam | 2012
Gedrukt boek
Olivia Potts Een halfbakken idee
over liefde, rouw en taart
Als de moeder van een advocate overlijdt, besluit ze in een waas van verdriet een opleiding tot patissier te gaan volgen.
Non-fictie
Nederlands | 302 pagina's | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2019
Gedrukt boek
Harold Hamersma De vrouw die water liet aanbranden
avonturen van een wijn- en eetschrijver
In De vrouw die water liet aanbranden maakt wijn- en eetschrijver Harold Hamersma de lezer deelgenoot van zijn belevenissen in de wereld van de gastronomie. Al meer dan dertig jaar schrijft Harold Hamersma in kranten en tijdschriften over zijn culinaire avonturen en is hij een graag geziene gast in radio- en tv-programma’s. Daarvoor bezocht en bezoekt hij alle continenten. Wie verre reizen maakt, kent veel verhalen, en niemand vertrouwt ze smakelijker aan het papier toe dan Harold Hamersma. Zo...
Non-fictie
Nederlands | 234 pagina's (ePub2, 4,3 MB) | Ambo|Anthos, Amsterdam | 2021
E-book
Diana Leeflang Offline
creatieve lifehacks, lijstjes en lievelingsprojecten
Non-fictie
Nederlands | 127 pagina's | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2019
Gedrukt boek
Tom Kellerhuis Het roer om
journalist laat zich omscholen tot chef-kok
In 2008 besloot de bekende journalist Tom Kellerhuis (46) zijn goedbetaalde baan als chef Kunst en Cultuur (de machtigste functie achter het nietje in de Amsterdamse Grachtengordel) van het destijds zeer roemruchte opinieweekblad HP/De Tijd op te offeren. Hij meldde zich aan voor de koksopleiding aan het ROC van Amsterdam, en ging tussen de pubers als leerling-kok werken in tal van beroemde restaurants in binnen- en buitenland. Deze ingrijpende beslissing veranderde zijn leven drastisch; de eens...
Non-fictie
Nederlands | ePub2, 1,3 MB | Carrera, Amsterdam | 2011
E-book
Bart Van Loo Mijn Frankrijk
literatuur, cuisine, erotiek en chanson
Van Brel tot Balzac, van Château Pétrus tot Chateaubriand en van De Sade tot Brigitte Bardot – in Mijn Frankrijk is voor het eerst alles bijeengebracht wat Bart Van Loo over Frankrijk schreef in Chanson en de Frankrijktrilogie. In duizend-en-enige bladzijden gidst hij ons genereus en aanstekelijk door zijn Frankrijk, langs geschiedenis en muziek, reizen en lezen, eten en drinken, seks en erotiek. Vlot, erudiet en bevlogen. Helemaal à la Van Loo dus. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie
Non-fictie
Nederlands | 1200 pagina's (ePub2, 42 MB) | De Bezige Bij, Amsterdam | 2022
E-book
Stine A. Linstad | Ingrid Ryvarden | Astrid Snipsøyr Het grote strijkkralenboek
met meer dan tweehonderd patronen, tips en ideeën
Hét strijkkralenboek met meer dan 200 ideeën! Met strijkkralen kan je van alles maken: van dieren en feeën, tot auto's en ijsjes. Bovendien biedt dit boek ook leuke ideeën voor originele creaties. Wist je bijvoorbeeld dat je je kerstdecoratie en verjaardagsslinger zelf kunt maken? Het enige wat je nodig hebt zijn strijkkralen, een kralenbord, bakpapier en een strijkijzer. Plezier voor de hele familie! Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie
Non-fictie
Nederlands | ePub3, 33 MB | Moon, Amsterdam | 2018
E-book
Marjorie Taylor | Kendall Smith Franchini Het Franse kookatelier
recepten, technieken en verhalen van een Franse kookschool
Recepten uit de Franse keuken, met producten van het land, op jaargetijde.
Non-fictie
Nederlands | 399 pagina's | Spectrum, Houten | 2018
Gedrukt boek
Huib Stam Suiker, het zoete vergif
alles wat je moet weten over suiker
Alles wat je moet weten over suiker Het begint door te dringen dat de alledaagse voeding vol zit met suiker en dat het goed voor de gezondheid is om te minderen. In het bijzonder voor kinderen, die gek zijn op zoetigheid, en voor ouderen, die suiker niet goed meer verwerken. De feiten stapelen zich op: suiker is een dikmaker en een ziekteverwekker. En we hebben het helemaal niet nodig. In veel landen wordt hardop gezegd dat de consumptie van suiker minstens gehalveerd moet worden. Maar in Nederland...
Non-fictie
Nederlands | 160 pagina's (ePub2, 0,8 MB) | Carrera, Amsterdam | 2015
E-book
Jens Andersen LEGO
het verhaal van het speelgoed van de eeuw
Geschiedenis van de Deense familie achter de populairste speelgoedblokjes ter wereld. Met zwart-witfoto’s.
Non-fictie
Nederlands | 273 pagina's (ePub2, 1,1 MB) | Xander, Haarlem | 2022
E-book
Kirstie Alley Ik wil die kilo's kwijt en mijn leven terug
bekentenissen van een enorme filmster
Autobiografie van de Amerikaanse filmster waarin vooral aandacht voor haar gewicht.
Non-fictie
Nederlands | 200 pagina's | Archipel, Amsterdam [etc.] | 2005
Gedrukt boek
Luisa Weiss Mijn keuken in Berlijn
Levensverhaal van de schrijfster van de blog 'The wednesday chef', die in Berlijn haar liefde en levensvervulling vindt. Met recepten.
Non-fictie
Nederlands | 333 pagina's | Van Holkema & Warendorf, Houten | 2012
Gedrukt boek
Samuel Levie | Maarten Kuiper De worst story
de reis van drie vrienden
Non-fictie
Nederlands | 293 pagina's | Nijgh & Van Ditmar, [Amsterdam] | 2015
Gedrukt boek