Zoekresultaten
Resultaat 121 - 140 (van 259)
Jadis Schreuder Jadis’ lemon kitchen
de perfecte smaakbalans in 70 eenvoudige succesrecepten
Verzameling van zeventig eenvoudige recepten waarin citroen een centraal ingrediënt is. Met kleurenfoto’s.
Non-fictie
Nederlands | 175 pagina's | Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, Amsterdam | 2023
Gedrukt boek
Hilal Kayis Sungur Het lekkerste uit Turkije
60 must eat gerechten
Verzameling van zestig Turkse recepten, met informatie over het land, de keuken, de ingrediënten en de culinaire tradities. Met kleurenfoto’s.
Non-fictie
Nederlands | 191 pagina's | Fontaine Uitgevers, Amsterdam | 2023
Gedrukt boek
Imad Alarnab De Syrische keuken van Imad
een culinaire liefdesbrief aan Damascus
Verzameling recepten uit de Syrische keuken, met aandacht voor het persoonlijke verhaal van chef-kok Imad Alarnab, die in Damascus drie succesvolle restaurants runde maar in 2015 zijn land moest ontvluchten. Met kleurenfoto’s en -illustraties.
Non-fictie
Nederlands | 255 pagina's | Good Cook, Hilversum | 2024
Gedrukt boek
Ravinder Bhogal Comfort & joy
onweerstaanbare gerechten uit de vega keuken
Verzameling vegetarische recepten uit de hele wereld. Met kleurenfoto’s.
Non-fictie
Nederlands | 272 pagina's | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2024
Gedrukt boek
Jan Boeren Bordopmaak in zeven lessen
Beschrijving van zeven lessen voor het opmaken van een bord, met aandacht voor de interactie tussen visuele en smaaktechnische aspecten. Met kleurenfoto’s.
Non-fictie
Nederlands | 139 pagina's | Sterck & De Vreese, Gorredijk | 2023
Gedrukt boek
Vegamuze Gek op groenten!
het ultieme kookboek voor groenteliefhebbers
Verzameling recepten met groenten in de hoofdrol. Met kleurenfoto’s.
Non-fictie
Nederlands | 255 pagina's | Sterck & De Vreese, Gorredijk | 2023
Gedrukt boek
Samuel Levie Worstelingen
over vlees, idealen en de toekomst van ons eten
Persoonlijke beschouwing van een worstmaker over vleesconsumptie, idealen en de toekomst van eten. Met tips voor een gezonder voedselsysteem.
Non-fictie
Nederlands | 160 pagina's | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2023
Gedrukt boek
Nathalie Le Blanc Tafel voor één
Verzameling van meer dan honderd laagdrempelige recepten voor alleenkokers. Met kleurenfoto’s.
Non-fictie
Nederlands | 216 pagina's | Pelckmans, Kalmthout | 2023
Gedrukt boek
Silvana Bini Recepten van de meest geliefde oma van Italië
een leven vol recepten: favoriete Italiaanse gerechten, keukengeheimen en herinneringen van de populairste oma van Italië
Verzameling Toscaanse recepten, aangevuld met persoonlijke verhalen van de Italiaanse kok (1941). Met kleurenfoto’s.
Non-fictie
Nederlands | 192 pagina's | Veltman Uitgevers, Utrecht | 2024
Gedrukt boek
Bas Robben Airfryer
Recepten voor de airfryer, van traditionele frituursnacks en snelle tussendoortjes tot volwaardige gerechten en desserts. Met kleurenfoto's.
Non-fictie
Nederlands | 157 pagina's | Carrera culinair, Amsterdam | 2023
Gedrukt boek
Julie Desnoulez Zeewier & co
60 heerlijke recepten met wieren en algen
Zestig recepten voor uiteenlopende hartige en zoete gerechten met wieren en algen als basis, met praktische productinformatie en bewaartips. Met kleurenfoto’s.
Non-fictie
Nederlands | 151 pagina's | Good Cook, Hilversum | 2023
Gedrukt boek
Marion de Kort Basiskookboek eetbare wilde planten
Beschrijving van de zes smaakkarakters van groenten en de karakteristieke plantenstoffen die daarmee verbonden zijn, met recepten en aanwijzingen voor bereiding. Met kleurenfoto’s.
Non-fictie
Nederlands | 200 pagina's | Marion de Kort, [Vorden] | 2023
Gedrukt boek
Stephanie Scheirlynck Het sportkookboek voor hardlopers
Kookboek voor hardlopers met focus op het belang van een aangepast voedingsschema voor sportieve prestaties.
Non-fictie
Nederlands | 188 pagina's | Lannoo, Tielt | 2023
Gedrukt boek
Ae Jin Huys Proef Korea
Koreaanse recepten met lokale ingrediënten
Eenvoudige Koreaanse gerechten op basis van lokale ingrediënten, met speciale aandacht voor de verschillende 'jangs', gefermenteerde sauzen die het fundament vormen van de Koreaanse keuken. Met kleurenfoto’s.
Non-fictie
Nederlands | 210 pagina's | Lannoo, Tielt | 2023
Gedrukt boek
Jan Bronswijk | Leonard Elenbaas | Jeroen Hazebroek Rijs
de reis van thuisbakker naar ambachtelijk brood
Verzameling recepten voor het maken van ambachtelijk brood, met aandacht voor de ingrediënten en basistechnieken en achtergrondverhalen over de kunst van het broodbakken. Met foto’s.
Non-fictie
Nederlands | 191 pagina's | A Posteriori Uitgeverij, [Maassluis] | 2023
Gedrukt boek
Tess Posthumus Cocktailbijbel
van klassiekers voor alle niveaus tot signature en alcoholvrije cocktails
Verzameling van ruim tweehonderd klassieke en moderne cocktailrecepten, met en zonder alcohol. Met kleurenfoto’s.
Non-fictie
Nederlands | 527 pagina's | Carrera Culinair, Amsterdam | 2023
Gedrukt boek
Luna Trapani Veganissima
75 vegan recepten uit de regionale keukens van Italië
Verzameling van vijfenzeventig veganistische recepten uit de regionale keukens van Noord-, Midden- en Zuid-Italië. Met kleurenfoto’s.
Non-fictie
Nederlands | 191 pagina's | Terra, Amsterdam | 2023
Gedrukt boek
Mathieu Doumenge Larousse wijnwijzer
alles van druif tot fles met de laatste wijntrends
Verhandeling over wijn, met aandacht voor o.a. praktische aspecten van wijnproductie en -consumptie, de geschiedenis van grote wijngaarden en de impact van klimaatverandering. Met afbeeldingen in kleur.
Non-fictie
Nederlands | 255 pagina's | Lannoo, Tielt | 2024
Gedrukt boek
Ralph Dahlhaus Nieuwe oogst
de Nederlandse keuken van nu
Verzameling recepten voor internationale gerechten met een Nederlandse draai. Met kleurenfoto’s.
Non-fictie
Nederlands | 192 pagina's | Terra, Amsterdam | 2023
Gedrukt boek