Boekstart

Ga direct naar de inhoud, het zoekveld of het hoofdmenu.

  • Koffertje
    • Het BoekStartkoffertje
    • Download de waardebon
    • BoekStart in jouw buurt
    • Boekideeën
    • De BoekStartspaarkaart
  • BoekStartdag
  • Actueel
    • Nieuwsoverzicht
    • Mijn VoorleesMoment
  • Boekentips
    • Alle boekentips
    • E-magazine BoekStart voor jou!
    • Webinars met boekentips
  • Samen lezen
    • Waarom voorlezen?
    • Hoe lees je voor?
    • Leesontwikkeling 0-4 jaar
    • Groeimeter
    • Digitaal lezen
    • Liedjes zingen
  • Babyboekje van het Jaar

Zoekresultaten

Resultaat 1 - 10 (van 10)

Filteren

  • Joël Broekaert Van honingbij tot hagelslag

    over al het lekkers dat van planten komt

    Wist je dat er zonder planten geen snoepjes zouden zijn? Laat je betoveren door de verhalen achter ons voedsel dat van planten als groente, fruit, bloemen en schimmels komt. Met illustraties in enkele kleuren. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

    Non-fictie

    Nederlands | 122 pagina's | Uitgeverij Ploegsma, Amsterdam | 2021

    Gedrukt boek

  • Joël Broekaert Proefles

    alles wat je als nieuwsgierige eter wilt weten over smaak, van aromamolecuul tot umami

    Culinaire verhandeling over de wetenschap van het proeven, met praktische oefeneningen en adviezen voor een gezonder en smaakvoller leven.

    Non-fictie

    Nederlands | 216 pagina's | Uitgeverij Atlas Contact, Amsterdam | 2022

    Gedrukt boek

  • Joël Broekaert De wereldgeschiedenis in twaalf bonen

    Cultuurhistorische verhalen waarin de culinair journalist en historicus (1982) de wereldgeschiedenis duidt aan de hand van twaalf bonen. Met illustraties.

    Non-fictie

    Nederlands | 139 pagina's | Uitgeverij Atlas Contact, Amsterdam | 2023

    Gedrukt boek

  • Joris Bijdendijk | Joël Broekaert Bij Bijdendijk thuis

    dagelijkse kost voor iedereen

    Non-fictie

    Nederlands | 431 pagina's | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2021

    Gedrukt boek

  • Joël Broekaert Eet eens een wasbeer

    over termieten, parkieten en andere exoten die we (misschien) beter op kunnen eten

    Verhandeling over dertien invasieve dier- en plantensoorten die schade veroorzaken aan de Nederlandse natuur en landbouw, en het eten van deze exoten als duurzaam bestrijdingsmiddel. Met kleurenillustraties.

    Non-fictie

    Nederlands | 166 pagina's | uitgeverij Atlas Contact, Amsterdam | 2024

    Gedrukt boek

  • Joël Broekaert De Librije

    het recept

    Kijkje in de keuken van het bekende Zwolse driesterrenrestaurant, waarbij de Nederlandse culinair journalist (1982) het succes van het restaurant ontleedt aan de hand van gesprekken met eigenaren Jonnie en Thérèse Boer en een blik op beproefde Librije-recepten. Met foto’s.

    Non-fictie

    Nederlands | 240 pagina's | WBOOKS, Zwolle | 2023

    Gedrukt boek

  • Bart van Olphen | Joël Broekaert Bart's fish tales

    recepten & verhalen van duurzame visserijen over de hele wereld

    Non-fictie

    Nederlands | 415 pagina's | Carrera culinair, Amsterdam | 2016

    Gedrukt boek

  • Joël Broekaert De wereldgeschiedenis in twaalf bonen

    Cultuurhistorische verhalen waarin de culinair journalist en historicus (1982) de wereldgeschiedenis duidt aan de hand van twaalf bonen. Met illustraties.

    Non-fictie

    Nederlands | 88 pagina's (ePub2, 8,2 MB) | Uitgeverij Atlas Contact, Amsterdam | 2023

    E-book

  • Joël Broekaert Proefles

    alles wat je als nieuwsgierige eter wilt weten over smaak, van aromamolecuul tot umami

    Culinaire verhandeling over de wetenschap van het proeven, met praktische oefeneningen en adviezen voor een gezonder en smaakvoller leven.

    Non-fictie

    Nederlands | ePub2, 1,9 MB | Uitgeverij Atlas Contact, Amsterdam | 2022

    E-book

  • Bart van Olphen | Joël Broekaert Bart's fish tales

    recepten & verhalen van duurzame visserijen over de hele wereld

    In dit boek laat ik je niet alleen zien hoe leuk en eenvoudig het is om een heerlijk visgerecht op tafel te zetten, maar ook hoe wij er zorg voor kunnen dragen dat ook volgende generaties van vis kunnen blijven genieten. Samen met de wereldberoemde fotograaf David Loftus leefde, viste en kookte ik met de mannen, vrouwen en kinderen van 's werelds meest duurzame visserijgemeenschappen. Vissers die op een verantwoorde manier hun vis vangen en daarmee een voorbeeld zijn voor de rest van de wereld. ...

    Non-fictie

    Nederlands | 384 pagina's (ePub3, 90 MB) | Carrera, Amsterdam | 2016

    E-book

Verfijnen op resultaten

Actieve filters

  • Verwijder Joël Broekaert
  • Verwijder Non-fictie
  • Verwijder tijd

Type

  1. Gedrukt boek7
  2. E-book3

Voor

  1. Volwassenen9
  2. Jeugd1

Onderwerp: Volwassenen

  1. Koken & Eten9
  2. Mens & Maatschappij5
  3. Literatuur & Romans3
  4. Biografie & Waargebeurd3
  5. Geschiedenis & Politiek3
  6. Technologie & Wetenschap2

Onderwerp: Jeugd

  1. Natuur & Dieren1
  2. Leren & Ontdekken1
  3. Sport & Vrije tijd1

Auteur

  1. Bart van Olphen2
  2. Joris Bijdendijk1

Jaar

  1. 20241
  2. 20233
  3. 20222
  4. 20212
  5. 20162

Snel naar

  • Inschrijven nieuwsbrief
  • BoekStart WebApp
  • Handige websites

Meer over BoekStart

  • Over BoekStart
  • Veelgestelde vragen
  • Contact met BoekStart

Professionals

  • BoekStart voor professionals
  • Privacy
  • Copyright
  • Disclaimer
  • Home
      • Het BoekStartkoffertje
      • Download de waardebon
      • BoekStart in jouw buurt
      • Boekideeën
      • De BoekStartspaarkaart
    • BoekStartdag
      • Nieuwsoverzicht
      • Mijn VoorleesMoment
      • Alle boekentips
      • E-magazine BoekStart voor jou!
      • Webinars met boekentips
      • Waarom voorlezen?
      • Hoe lees je voor?
      • Leesontwikkeling 0-4 jaar
      • Groeimeter
      • Digitaal lezen
      • Liedjes zingen
    • Babyboekje van het Jaar
  • Zoeken