Boekstart

Ga direct naar de inhoud, het zoekveld of het hoofdmenu.

  • Koffertje
    • Het BoekStartkoffertje
    • Download de waardebon
    • BoekStart in jouw buurt
    • Boekideeën
    • De BoekStartspaarkaart
  • BoekStartdag
  • Actueel
    • Nieuwsoverzicht
    • Mijn VoorleesMoment
  • Boekentips
    • Alle boekentips
    • E-magazine BoekStart voor jou!
    • Webinars met boekentips
  • Samen lezen
    • Waarom voorlezen?
    • Hoe lees je voor?
    • Leesontwikkeling 0-4 jaar
    • Groeimeter
    • Digitaal lezen
    • Liedjes zingen
  • Babyboekje van het Jaar

Zoekresultaten

Resultaat 1 - 7 (van 7)

Filteren

  • Joël Broekaert Proefles

    alles wat je als nieuwsgierige eter wilt weten over smaak, van aromamolecuul tot umami

    Culinaire verhandeling over de wetenschap van het proeven, met praktische oefeneningen en adviezen voor een gezonder en smaakvoller leven.

    Non-fictie

    Nederlands | 216 pagina's | Uitgeverij Atlas Contact, Amsterdam | 2022

    Gedrukt boek

  • Joël Broekaert Eet eens een wasbeer

    over termieten, parkieten en andere exoten die we (misschien) beter op kunnen eten

    Verhandeling over dertien invasieve dier- en plantensoorten die schade veroorzaken aan de Nederlandse natuur en landbouw, en het eten van deze exoten als duurzaam bestrijdingsmiddel. Met kleurenillustraties.

    Non-fictie

    Nederlands | 166 pagina's | uitgeverij Atlas Contact, Amsterdam | 2024

    Gedrukt boek

  • Joël Broekaert Eet eens een wasbeer

    over termieten, parkieten en andere exoten die we (misschien) beter op kunnen eten

    Nederlands leukste culinair schrijver neemt je mee op een prikkelende zoektocht naar invasieve exoten in onze natuur, en zet je aan het denken over goed eten.

    Nederlands | 2 uur 38 minuten (152 MB) | Atlas Contact, Amsterdam | 2024

    Luisterboek (digitaal)

  • Joël Broekaert Proefles

    alles wat je als nieuwsgierige eter wilt weten over smaak, van aromamolecuul tot umami

    Culinair journalist Joël Broekaert duikt in de wetenschap van het proeven en helpt alle nieuwsgierige eters aan een smaakvoller leven. Gewapend met pen en vork reist hij als culinair schrijver de wereld over, eet in afgelegen gebieden en in gerenommeerde restaurants. Maar zijn geheime ingrediënt om élke maaltijd lekkerder te maken, is voor iedereen binnen handbereik: aandacht. En kennis over wat smaak precies is en hoe proeven werkt – dat helpt ook. Broekaert vertelt over het verschil tussen smaken...

    Nederlands | 4 uur 43 minuten (408 MB) | Atlas Contact, Amsterdam | 2023

    Luisterboek (digitaal)

  • Joël Broekaert Eet eens een wasbeer

    Over termieten, parkieten en andere exoten die we (misschien) beter op kunnen eten

    De leukste culinair schrijver van Nederland neemt ons mee in een prikkelende zoektocht naar invasieve exoten. Denk aan nijlganzen, beverratten, halsband parkieten, eekhoorns, rivierkreeften en wasberen. Zij overspoelen onze vaak kwetsbare natuur of doen schade aan de landbouw of infrastructuur. We doden deze dieren en gooien ze gewoon weg. Tegelijkertijd brengen we op onhoudbare schaal en meestal in erbarmelijke omstandigheden dieren groot die moeten voorzien in onze vleesconsumptie. Jo�l Broekaert...

    Nederlands | ePub2, 11 MB | Atlas Contact, Amsterdam | 2024

    E-book

  • Joël Broekaert Proefles

    alles wat je als nieuwsgierige eter wilt weten over smaak, van aromamolecuul tot umami

    Culinaire verhandeling over de wetenschap van het proeven, met praktische oefeneningen en adviezen voor een gezonder en smaakvoller leven.

    Non-fictie

    Nederlands | ePub2, 1,9 MB | Uitgeverij Atlas Contact, Amsterdam | 2022

    E-book

  • Joël Broekaert De alleseter

    Waarom eten we wel kippen- maar geen ganzeneieren? Waaraan ontleent een zure vrucht als de citroen zijn bestaansrecht? En waarop is de term vierseizoenenpeper gebaseerd? Met onverholen enthousiasme en tomeloze nieuwsgierigheid gaat Joël Broekaert op zoek naar de oorsprong van ons voedsel. Als ‘alleseter’ deinst hij nergens voor terug: hij vertelt met even veel smaak over balsamico of steak als over cichorei en stierenlul. Ook is hij een groot voorvechter van het kop-tot-staart principe, ofwel het...

    Non-fictie

    Nederlands | 266 pagina's (ePub2, 1,3 MB) | Podium, Amsterdam | 2017

    E-book

Verfijnen op resultaten

Actieve filters

  • Verwijder Joël Broekaert
  • Verwijder Romans

Type

  1. E-book3
  2. Luisterboek (digitaal)2
  3. Gedrukt boek2

Inhoud

  1. Non-fictie4

Onderwerp: Volwassenen

  1. Koken & Eten6
  2. Technologie & Wetenschap2
  3. Mens & Maatschappij2
  4. Geschiedenis & Politiek2

Jaar

  1. 20243
  2. 20223
  3. 20171

Snel naar

  • Inschrijven nieuwsbrief
  • BoekStart-WebApp
  • Handige websites

Meer over BoekStart

  • Over BoekStart
  • Veelgestelde vragen
  • Contact met BoekStart

Professionals

  • BoekStart voor professionals
  • Privacy
  • Copyright
  • Disclaimer
  • Home
      • Het BoekStartkoffertje
      • Download de waardebon
      • BoekStart in jouw buurt
      • Boekideeën
      • De BoekStartspaarkaart
    • BoekStartdag
      • Nieuwsoverzicht
      • Mijn VoorleesMoment
      • Alle boekentips
      • E-magazine BoekStart voor jou!
      • Webinars met boekentips
      • Waarom voorlezen?
      • Hoe lees je voor?
      • Leesontwikkeling 0-4 jaar
      • Groeimeter
      • Digitaal lezen
      • Liedjes zingen
    • Babyboekje van het Jaar
  • Zoeken