Zoekresultaten
Resultaat 1 - 20 (van 29)
Sidney W. Mintz Suiker & macht
de rol van suiker in de geschiedenis
De ontwikkeling van suiker van uitheems luxe-produkt tot alledaagse zoetstof en de grote sociaal-economische en politieke waarde ervan in de loop der eeuwen.
Non-fictie
Nederlands | 272 pagina's | Veen, Utrecht [etc.] | 1987
Gedrukt boek
Bram Oosterwijk Werken met suiker
Van Melle (1900-1985)
Nederlands | 168 pagina's | Van Melle, Breda | 1985
Gedrukt boek
Aveline Kushi Aveline Kushi's komplete gids voor de makrobiotische keuken
Non-fictie
Nederlands | 464 pagina's | Genmai, [Amsterdam] | 1990
Gedrukt boek
Stichting De Schilpen Maasland De Schilpen
een grutterij die niet verdween
Rondgang door het Maaslands museum annex dorpswinkel, met fragmenten plaatselijke geschiedenis.
Non-fictie
Nederlands | 108 pagina's | Stichting De Schilpen Maasland, Maasland | 1990
Gedrukt boek
J.J. Schilstra Prenten in hout
speculaas-, taai- en dragantvormen in Nederland
Beschrijving van 24 verschillende soorten voorstellingen op speculaas- en taaiplanken en suikervormen, met uitgebreid aandacht voor de geschiedenis en symboliek ervan.
Non-fictie
Nederlands | 330 pagina's | De Tijdstroom, Lochem | 1985
Gedrukt boek
Catherine de Sairigné Suiker in soorten
Korte uitleg met veel gekleurde tekeningen over suiker. Vanaf ca. 9 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 33 pagina's | Zwijsen, Tilburg | 1989
Gedrukt boek
Rob Kerstens De wijnen van Spanje en Portugal
de nieuwe wijnen van Europa
Non-fictie
Nederlands | 320 pagina's | Schuyt, Haarlem | 1985
Gedrukt boek
Hubrecht Duijker De goede wijnen van Rioja
Non-fictie
Nederlands | 200 pagina's | Het Spectrum, Utrecht | 1989
Gedrukt boek
Julien van Remoortere Belgisch bier
Overzicht van de Belgische bieren en brouwerijen
Non-fictie
Nederlands | 156 pagina's | W & L Boeken, Amsterdam | 1985
Gedrukt boek
Odile Limousin Broodje gezond
Korte informatie met veel gekleurde tekeningen over de geschiedenis en het tegenwoordige gebruik van brood in andere landen. Vanaf ca. 9 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 33 pagina's | Zwijsen, Tilburg | 1990
Gedrukt boek
Wil Engels Heerlijke gerechten uit de Limburgse keuken
Non-fictie
Nederlands | 156 pagina's | Zuid Boekprodukties, Best | 1985
Gedrukt boek
Klara Schreuder-Kerpel Koffie
In het kort wordt verteld hoe koffie verbouwd, geoogst en gebrand wordt.
Non-fictie
Nederlands | 28 pagina's | Kok, Kampen | 1985
Gedrukt boek
Lidy Nooy-Blokzijl Moerman menu's
Veertig menu's op basis van de Moerman-therapie, onderverdeeld naar de vier seizoenen
Non-fictie
Nederlands | 109 pagina's | De Driehoek, Amsterdam | 1985
Gedrukt boek
Karel P°uhoný Natuurlijk conserveren
Diverse methoden voor het conserveren van groenten, fruit, vlees, vis en gevogelte.
Non-fictie
Nederlands | 223 pagina's | Rebo Productions, Sassenheim | 1986
Gedrukt boek
Hubrecht Duijker Wijngids voor beginners
Non-fictie
Nederlands | 160 pagina's | Het Spectrum, Utrecht | 2003
Gedrukt boek
Cecile Thijssen Het tafeldekboek
Handleiding voor het dekken van de tafel voor feestelijke gelegenheden.
Non-fictie
Nederlands | 95 pagina's | In den Toren, Baarn | 1985
Gedrukt boek
Wil Engels Pizza's en ander hartig brood zelf bakken
Non-fictie
Nederlands | 140 pagina's | Bruna, Utrecht [etc.] | 1985
Gedrukt boek
Raden Suwondo Sudewo Vegetarisch Indonesisch kookboek
Recepten
Non-fictie
Nederlands | 128 pagina's | Wilkerdon, Rotterdam | 1994
Gedrukt boek
Lionel Martinez Zalige salades
Non-fictie
Nederlands | 127 pagina's | De Lantaarn, Amsterdam | 1989
Gedrukt boek
Stichting Biowetenschappen en Maatschappij Voedselconservering door straling
Non-fictie
Nederlands | 47 pagina's | Stichting Bio-wetenschappen en Maatschappij, Leiden | 1985
Gedrukt boek