Zoekresultaten
Resultaat 1 - 8 (van 8)
Bernadette Wörndl De smaak van het bos
verzamelen, beleven, ontdekken, genieten
Verzameling recepten met verse ingrediënten uit het bos, geïnspireerd door de vier seizoenen.
Non-fictie
Nederlands | 184 pagina's | Sterck & De Vreese, Gorredijk | 2022
Gedrukt boek
Wross Lawrence | Klaske Kamstra Wildplukken in de stad
Verzameling van 32 recepten voor gerechten die gemaakt kunnen worden met in de stad geplukte ingrediënten.
Non-fictie
Nederlands | 191 pagina's | Noordboek, Gorredijk | 2022
Gedrukt boek
Gina Rae La Cerva Eten uit de natuur
op zoek naar voedsel uit de wildernis
Een wereldwijde zoektocht naar 'wild eten' en een analyse van onze omgang met de natuur, nu en in het verleden.
Non-fictie
Nederlands | 318 pagina's | Uitgeverij De Arbeiderspers, Amsterdam | 2021
Gedrukt boek
Gina Rae La Cerva Eten uit de natuur
op zoek naar voedsel uit de wildernis
‘Superinteressante kennis voor elke geïnteresseerde wildplukker (zo eentje als ik!) verstopt in een fijn, heerlijk boek.’ – Yvette van Boven ‘Een verfrissend en fascinerend nieuw boek over het verzamelen van voedsel.’ – Michael Pollan Twee eeuwen geleden bestond ons dieet grotendeels uit verzameld, gejaagd of gevangen voedsel uit het wild. Tegenwoordig komt onze dagelijkse maaltijd zelden rechtstreeks uit de natuur en worden die gerechten enkel opgediend in toprestaurants. Gina Rae La Cerva...
Non-fictie
Nederlands | 286 pagina's (ePub2, 1,2 MB) | Uitgeverij De Arbeiderspers, Amsterdam | 2021
E-book
Tiffany Francis-Baker Wildplukken
Minigids in woord en beeld voor het determineren van 194 in Europa voorkomende soorten eetbare vruchten, noten, zaden, plant(del)en, kruiden, paddenstoelen, zeewieren en schelpdieren, met beknopte informatie over kenmerken, verspreiding en toepassingen.
Non-fictie
Nederlands | 208 pagina's | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2021
Gedrukt boek
Norbert Peeters Rumphius' Kruidboek
verhalen uit de Ambonese flora
Aan de hand van 'Het Amboinische Kruidboek' van Rumphius uit de 17e eeuw worden informatie en achtergronden gegeven over vijftien Ambonese plantensoorten, medicinale toepassing, etnografische gegevens en het koloniale verleden.
Non-fictie
Nederlands | 255 pagina's | KNNV Uitgeverij, Zeist | 2020
Gedrukt boek
Veronique De Walsche Chefs en hun moestuin
Veertien koks uit België en Nederland, een hotelschool, twee kwekerijen en een ziekenhuis beschrijven hun restaurant of bedrijf, hun moestuin (met moestuintip) en geven een recept.
Non-fictie
Nederlands | 187 pagina's | Lannoo, [Tielt] | 2020
Gedrukt boek
Eten uit de natuur
op zoek naar voedsel uit de wildernis
Nederlands | 318 pagina's | Greystone books, Vancouver | 2020
Gedrukt boek