Zoekresultaten
Resultaat 1 - 13 (van 13)
Harold Hamersma De vrouw die water liet aanbranden
avonturen van een wijn- en eetschrijver
Non-fictie
Nederlands | 269 pagina's | Ambo|Anthos, Amsterdam | 2021
Gedrukt boek
Sigrid Sijthoff Proost!
voor wie niet wil stoppen met drinken
Beschrijving van een op de cognitieve gedragstherapie gebaseerde methode om te minderen met problematisch alcoholgebruik.
Non-fictie
Nederlands | 224 pagina's | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2021
Gedrukt boek
Klaartje Scheepers Van aardappel tot avocado
De geschiedenis van het tijdschrift Allerhande, een uitgave van Albert Heijn, van 1954 tot eind 2020.
Non-fictie
Nederlands | 302 pagina's | Uitgeverij Atlas Contact, Amsterdam | 2021
Gedrukt boek
Michael Pollan Plant en psyche
de invloed van cafeïne, opium en mescaline op ons brein en onze cultuur
Non-fictie
Nederlands | 280 pagina's | De Arbeiderspers, Amsterdam | 2022
Gedrukt boek
Tom Vitale Over de kook
de wereld rond en achter de schermen met Anthony Bourdain
De regisseur en producer van de culinaire reisprogramma's van Anthony Bourdain schetst een beeld van deze Amerikaanse kok en tv-presentator en hoe het was om met hem samen te werken.
Non-fictie
Nederlands | 288 pagina's | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2021
Gedrukt boek
Rob Geus De echte Geus
Non-fictie
Nederlands | 204 pagina's | Rob Geus, [Papendrecht] | 2021
Gedrukt boek
Harold Hamersma De vrouw die water liet aanbranden
avonturen van een wijn- en eetschrijver
In De vrouw die water liet aanbranden maakt wijn- en eetschrijver Harold Hamersma de lezer deelgenoot van zijn belevenissen in de wereld van de gastronomie. Al meer dan dertig jaar schrijft Harold Hamersma in kranten en tijdschriften over zijn culinaire avonturen en is hij een graag geziene gast in radio- en tv-programma’s. Daarvoor bezocht en bezoekt hij alle continenten. Wie verre reizen maakt, kent veel verhalen, en niemand vertrouwt ze smakelijker aan het papier toe dan Harold Hamersma. Zo...
Non-fictie
Nederlands | 234 pagina's (ePub2, 4,3 MB) | Ambo|Anthos, Amsterdam | 2021
E-book
Tom Vitale Over de kook
de wereld rond en achter de schermen met Anthony Bourdain
Anthony Bourdains vaste producer, Tom Vitale, neemt je in Over de kook in ware Bourdain-stijl mee achter de schermen van ’s werelds meest iconische foodprogamma’s, en de chaos en gekte die bij het draaien in de meest exotische en explosieve landen komt kijken. Vitale laat zien hoe het was om te werken met deze absolute culi-held, die unedited een stuk vertwijfelder en onzekerder was dan op tv. En die uiteindelijk zelfs voor zijn familie, vrienden en collega’s een raadsel bleef. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie
Non-fictie
Nederlands | ePub2 | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2021
E-book
Michael Pollan Plant en psyche
de invloed van cafeïne, opium en mescaline op ons brein en onze cultuur
Planten kunnen onze mentale ervaringen stimuleren of juist kalmeren. Over de hele wereld gebruiken we dagelijks cafeïne om de geest aan te scherpen, maar waarom is thee van de bladeren van een plant acceptabel, en thee van de zaden van de opiumpapaver een misdaad? Michael Pollan gebruikte cafeïne, opium en mescaline en ontdekt de culturen rondom deze plantaardige drugs, waarmee hij ons arbitraire denken over het gebruik ervan in een helder daglicht zet. Waarom voelen we ons aangetrokken tot psychoactieve...
Non-fictie
Nederlands | 220 pagina's (ePub2, 2,1 MB) | De Arbeiderspers, Amsterdam | 2022
E-book
Klaartje Scheepers Van aardappel tot avocado
De eerste Allerhande verscheen in 1954. Zevenhonderdduizend exemplaren werden van deze eerste krantjes gedrukt en in een straal van een kilometer rond alle Albert Heijn-fi lialen – super-markten waren er nog niet – huis aan huis verspreid. Stel je eens voor dat je alle edities van Allerhande op een rij naast elkaar zou leggen, alsof ze borden op een heel lange tafel vormen, met aan het ene hoofd van de tafel een bord uit 1954, en aan de andere kant een bord van nu. Achter al die borden zitten talloze...
Non-fictie
Nederlands | ePub2 | Uitgeverij Atlas Contact, Amsterdam | 2021
E-book
Peggy Verzett Sneeuweieren
Non-fictie
Engels | Nederlands | 80 pagina's | Jap Sam Books, Prinsenbeek | 2021
Gedrukt boek
Guus Luijters | Sara Luijters Ode aan het ei
Non-fictie
Nederlands | 139 pagina's | Nieuw Amsterdam, [Amsterdam] | 2021
Gedrukt boek
Anthony Bourdain World travel
an irreverent guide
De verhalen van de reizen die Bourdain maakte met vele culinaire belevenissen, beschrijvingen van hotels, restaurants, winkels en markten en manieren van vervoer.
Non-fictie
Engels | 471 pagina's | Bloomsbury Publishing, London | 2024
Gedrukt boek