Zoekresultaten
Resultaat 1 - 5 (van 5)
Fik Meijer | Ilja Gort Wijn als een Romein
een reis naar de oorsprong van de wijn
Cultuurhistorisch onderzoek naar de wijncultuur van de Grieken en Romeinen, gekoppeld aan de omgang met wijn in een hedendaagse context. Met illustraties.
Non-fictie
Nederlands | 287 pagina's | Prometheus, Amsterdam | 2022
Gedrukt boek
Joël Broekaert Proefles
alles wat je als nieuwsgierige eter wilt weten over smaak, van aromamolecuul tot umami
Culinaire verhandeling over de wetenschap van het proeven, met praktische oefeneningen en adviezen voor een gezonder en smaakvoller leven.
Non-fictie
Nederlands | 216 pagina's | Uitgeverij Atlas Contact, Amsterdam | 2022
Gedrukt boek
Joël Broekaert Proefles
alles wat je als nieuwsgierige eter wilt weten over smaak, van aromamolecuul tot umami
Culinaire verhandeling over de wetenschap van het proeven, met praktische oefeneningen en adviezen voor een gezonder en smaakvoller leven.
Non-fictie
Nederlands | ePub2, 1,9 MB | Uitgeverij Atlas Contact, Amsterdam | 2022
E-book
Leendert Alberts Hop
de eerste bierrevolutie in Nederland
Verhandeling over de beginjaren van de Nederlandse bierindustrie, van de 14e tot de 16e eeuw.
Non-fictie
Nederlands | 390 pagina's | Prometheus, Amsterdam | 2022
Gedrukt boek
Bart Van Loo Mijn Frankrijk
literatuur, cuisine, erotiek en chanson
Van Brel tot Balzac, van Château Pétrus tot Chateaubriand en van De Sade tot Brigitte Bardot – in Mijn Frankrijk is voor het eerst alles bijeengebracht wat Bart Van Loo over Frankrijk schreef in Chanson en de Frankrijktrilogie. In duizend-en-enige bladzijden gidst hij ons genereus en aanstekelijk door zijn Frankrijk, langs geschiedenis en muziek, reizen en lezen, eten en drinken, seks en erotiek. Vlot, erudiet en bevlogen. Helemaal à la Van Loo dus. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie
Non-fictie
Nederlands | 1200 pagina's (ePub2, 42 MB) | De Bezige Bij, Amsterdam | 2022
E-book