Boekstart

Ga direct naar de inhoud, het zoekveld of het hoofdmenu.

  • Koffertje
    • Het BoekStartkoffertje
    • Download de waardebon
    • BoekStart in jouw buurt
    • Boekideeën
    • De BoekStartspaarkaart
  • BoekStartdag
  • Actueel
    • Nieuwsoverzicht
    • Mijn VoorleesMoment
  • Boekentips
    • Alle boekentips
    • E-magazine BoekStart voor jou!
    • Webinars met boekentips
  • Samen lezen
    • Waarom voorlezen?
    • Hoe lees je voor?
    • Leesontwikkeling 0-4 jaar
    • Groeimeter
    • Digitaal lezen
    • Liedjes zingen
  • Babyboekje van het Jaar

Zoekresultaten

Resultaat 1 - 20 (van 42)

Filteren

  • René Zanderink Typisch Texel

    culinair, natuurlijk en historisch

    Non-fictie

    Nederlands | 144 pagina's | Noordboek, Gorredijk | 2023

    Gedrukt boek

  • Ronald Giphart | Jacques Hermus De slager

    een pleidooi voor minder vlees en meer slagers

    Relaas over de geschiedenis en toekomst van het slagersambacht en pleidooi voor een herwaardering van het vak.

    Non-fictie

    Nederlands | 287 pagina's | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2024

    Gedrukt boek

  • Onno Kleyn | Charlotte Kleyn Luilekkerland

    400 jaar koken in Nederland

    SAMENVATTING: "Zijn artisjokken een recente aanwinst in het groenteschap? Kookte men in de Gouden Eeuw met yoghurt? Waarom werd kip van heel duur opeens goedkoop? Aan de hand van de rijke verzameling kook- en receptenboeken van de Amsterdamse Universiteitsbibliotheek pakken Onno Kleyn en zijn dochter Charlotte onderhoudend en zintuiglijk uit over wat we gisteren en vandaag op tafel zetten. Thema's als groente, ongelijkheid, gevogelte, vet, presentatie en exotisme worden door de eeuwen heen gevolgd....

    Non-fictie

    Nederlands | 287 pagina's | AUP, Amsterdam | 2018

    Gedrukt boek

  • Fik Meijer | Ilja Gort Wijn als een Romein

    een reis naar de oorsprong van de wijn

    Cultuurhistorisch onderzoek naar de wijncultuur van de Grieken en Romeinen, gekoppeld aan de omgang met wijn in een hedendaagse context. Met illustraties.

    Non-fictie

    Nederlands | 287 pagina's | Prometheus, Amsterdam | 2022

    Gedrukt boek

  • Bianca Bartels Brood op de plank

    een familiekroniek van drie generaties warme bakkers

    Verhalen en anekdotes over drie generaties broodbakkers uit Purmerend, die in de jaren negentig hun bedrijf moesten beëindigen. Met zwart-witfoto’s.

    Non-fictie

    Nederlands | 319 pagina's | Nieuw Amsterdam, [Amsterdam] | 2023

    Gedrukt boek

  • Charlotte Kleyn Trek

    eten onderweg - toen en nu

    Verslag van wat mensen onderweg koken, eten en drinken en hoe ze dat aanpakten in het verleden en nu.

    Non-fictie

    Nederlands | 207 pagina's | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2021

    Gedrukt boek

  • Klaartje Scheepers Van aardappel tot avocado

    De geschiedenis van het tijdschrift Allerhande, een uitgave van Albert Heijn, van 1954 tot eind 2020.

    Non-fictie

    Nederlands | 302 pagina's | Uitgeverij Atlas Contact, Amsterdam | 2021

    Gedrukt boek

  • Gaitri Pagrach-Chandra Het Nederlands bakboek

    recepten en historische verhalen voor de thuisbakker

    Non-fictie

    Nederlands | 255 pagina's | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2021

    Gedrukt boek

  • Jonah Freud | Garrelt Verhoeven Het kookboek van Nederland

    onze keuken van 1500 tot nu in 100 kookboeken en gerechten

    Canon van 100 invloedrijke kookboeken en gerechten uit de Nederlandse geschiedenis. Deze canon omvat werken van de vroegste gedrukte culinaire handboeken tot hedendaagse bestsellers. Met afbeeldingen in kleur en zwart-wit.

    Non-fictie

    Nederlands | 357 pagina's | Lannoo, [Tielt] | 2024

    Gedrukt boek

  • Luca Cesari Een kleine geschiedenis van pasta

    hoe tien pastagerechten de wereld veroverden

    Non-fictie

    Nederlands | 302 pagina's | Ambo|Anthos, Amsterdam | 2021

    Gedrukt boek

  • Een woord, een beeld It could only be Heineken

    100 voorwerpen, verhalen

    Geschiedenis vanaf de oorsprong in 1864 van de bierfirma Heineken aan de hand van honderd voorwerpen en afbeeldingen.

    Non-fictie

    Nederlands | 223 pagina's | WBOOKS, Zwolle | 2020

    Gedrukt boek

  • Roel Mulder Verloren bieren van Nederland

    Non-fictie

    Nederlands | 208 pagina's | Spectrum, Houten | 2017

    Gedrukt boek

  • Andreas Viestad Dineren in Rome

    een geschiedenis van de Romeinse wereld in één maaltijd

    Beschrijving van de geschiedenis van de wereldstad Rome en het Romeinse Rijk aan de hand van de gerechten die in een klassiek Romeins restaurant worden geserveerd.

    Non-fictie

    Nederlands | 255 pagina's | Noordboek, Gorredijk | 2023

    Gedrukt boek

  • Teunie Luijk-Bakker Dat doen we zelf wel!

    eenvoudig leven met Teunie

    Ervaringsverhalen over 'consuminderen'.

    Non-fictie

    Nederlands | 224 pagina's | De Banier, [Apeldoorn] | 2010

    Gedrukt boek

  • Luca Cesari Een kleine geschiedenis van pasta

    hoe tien pastagerechten de wereld veroverden

    Een kleine geschiedenis van pasta van gerenommeerd culinair historicus Luca Cesari is een smaakvolle geschiedenis van de Italiaanse keuken. Pasta is het nationale gerecht van Italië en als er één gerecht is dat in geen enkel Italiaans restaurant ter wereld mag ontbreken, is het pasta al pomodoro. Wat is het verhaal achter deze klassieker? En hoe zit het met die andere traditionele gerechten, zoals pasta alla carbonara, all’amatriciana of de favorieten: lasagne en ragù alla bolognese? In Een kleine...

    Non-fictie

    Nederlands | 235 pagina's (ePub2, 4 MB) | Ambo|Anthos, Amsterdam | 2021

    E-book

  • Janny van der Heijden | Willem te Slaa Dineren aan de gracht

    aan tafel bij Van Loon

    Geschiedenis van de diners die in de negentiende eeuw in het woonhuis van de familie Van Loon aan de Amsterdamse Keizersgracht werden gehouden.

    Non-fictie

    Nederlands | 192 pagina's | Nijgh & Van Ditmar, [Amsterdam] | 2018

    Gedrukt boek

  • Ronald Giphart | Jacques Hermus De slager

    een pleidooi voor minder vlees en meer slagers

    Relaas over de geschiedenis en toekomst van het slagersambacht en pleidooi voor een herwaardering van het vak.

    Non-fictie

    Nederlands | 288 pagina's (ePub2, 24 MB) | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2024

    E-book

  • Jacques Meerman Eetgenot

    over voedselproductie en lekker eten

    Non-fictie

    Nederlands | 238 pagina's | Noordboek, Gorredijk | 2022

    Gedrukt boek

  • Edwin Trommelen Rusland in 101 wodka-etiketten

    een bonte biografie van een land & zijn bewoners

    Collectie wodka-etiketten die een verhaal over Rusland en de Sovjet-Unie vertellen. Over het wel en wee van de Rus in zijn immense land.

    Non-fictie

    Nederlands | 223 pagina's | Lias Uitgeverij, [Hilversum] | 2020

    Gedrukt boek

  • Paul van Ravestein | Monique Mulder | Jacques Hermus De zure stad

    een biografie van tafelzuur in Amsterdam

    Overzicht in woord en beeld van de geschiedenis van het Amsterdamse zuur. Met illustraties.

    Non-fictie

    Nederlands | 305 pagina's | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2022

    Gedrukt boek

Paginanavigatie

Vorige
  1. 1 (actief)
  2. 2
  3. 3
Volgende

Verfijnen op resultaten

Actieve filters

  • Verwijder Non-fictie
  • Verwijder Kookkunst
  • Verwijder Geschiedenis & Politiek

Type

  1. Gedrukt boek35
  2. E-book7

Onderwerp: Volwassenen

  1. Geschiedenis & Politiek42
    1. Regionale geschiedenis5
    2. Nederlandse geschiedenis3
    3. Europese geschiedenis2
    4. Tweede Wereldoorlog2
    5. Klassieke oudheid1
    6. Wereldgeschiedenis1
  2. Koken & Eten36
  3. Mens & Maatschappij8
  4. Literatuur & Romans7
  5. Biografie & Waargebeurd7
  6. Reizen & Vrije Tijd3
  7. Technologie & Wetenschap2
  8. Kunst & Cultuur1

Auteur

  1. Jacques Meerman5
  2. Jacques Hermus3
  3. Annemieke Hendriks2
  4. Bianca Bartels2
  5. Charlotte Kleyn2
  6. Klaartje Scheepers2
  7. Luca Cesari2
  8. Ronald Giphart2
  9. Alexandra G.A. van Dongen1
  10. Alexandre Dumas1
  11. Andreas Viestad1
  12. Andrew Caldwell1
  13. Christianne Muusers1
  14. Clary Mastenbroek1
  15. Edwin Trommelen1
  16. Een woord, een beeld1
  17. Fik Meijer1
  18. Gaitri Pagrach-Chandra1
  19. Garrelt Verhoeven1
  20. Gijs Wallis de Vries1
  21. Guus Luijters1
  22. Huibertje Brouwer-Swets1
  23. Ilja Gort1
  24. Irma Thoen1

Taal

  1. Nederlands41
  2. Engels1

Jaar

  1. 20244
  2. 20233
  3. 20224
  4. 20216
  5. 20204
  6. 20192
  7. 20183
  8. 20173
  9. 20162
  10. 20141
  11. 20133
  12. 20121
  13. 20101
  14. 20091
  15. 20051
  16. 20021
  17. 19961
  18. 18721

Snel naar

  • Inschrijven nieuwsbrief
  • BoekStart-WebApp
  • Handige websites

Meer over BoekStart

  • Over BoekStart
  • Veelgestelde vragen
  • Contact met BoekStart

Professionals

  • BoekStart voor professionals
  • Privacy
  • Copyright
  • Disclaimer
  • Home
      • Het BoekStartkoffertje
      • Download de waardebon
      • BoekStart in jouw buurt
      • Boekideeën
      • De BoekStartspaarkaart
    • BoekStartdag
      • Nieuwsoverzicht
      • Mijn VoorleesMoment
      • Alle boekentips
      • E-magazine BoekStart voor jou!
      • Webinars met boekentips
      • Waarom voorlezen?
      • Hoe lees je voor?
      • Leesontwikkeling 0-4 jaar
      • Groeimeter
      • Digitaal lezen
      • Liedjes zingen
    • Babyboekje van het Jaar
  • Zoeken