Boekstart

Ga direct naar de inhoud, het zoekveld of het hoofdmenu.

  • Koffertje
    • Het BoekStartkoffertje
    • Download de waardebon
    • BoekStart in jouw buurt
    • Boekideeën
    • De BoekStartspaarkaart
  • BoekStartdag
  • Actueel
    • Nieuwsoverzicht
    • Mijn VoorleesMoment
  • Boekentips
    • Alle boekentips
    • E-magazine BoekStart voor jou!
    • Webinars met boekentips
  • Samen lezen
    • Waarom voorlezen?
    • Hoe lees je voor?
    • Leesontwikkeling 0-4 jaar
    • Groeimeter
    • Digitaal lezen
    • Liedjes zingen
  • Babyboekje van het Jaar

Zoekresultaten

Resultaat 1 - 20 (van 51)

Filteren

  • Sylvia Witteman Armeluiseten

    goed en goedkoop eten voor nestverlater, krenten en baliekluivers

    Non-fictie

    Nederlands | 158 pagina's | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2017

    Gedrukt boek

  • Herman den Blijker Herman kookt terug

    de culinaire biografie van Herman den Blijker

    Culinaire biografie van de bekende Nederlandse tv-kok en horecaondernemer (1958), waarin persoonlijke passages worden afgewisseld met bijpassende recepten. Met foto’s.

    Non-fictie

    Nederlands | 255 pagina's | Uitgeverij Sauberhaus, Uithoorn | 2024

    Gedrukt boek

  • Harold Hamersma De vrouw die water liet aanbranden

    avonturen van een wijn- en eetschrijver

    Non-fictie

    Nederlands | 269 pagina's | Ambo|Anthos, Amsterdam | 2021

    Gedrukt boek

  • Joël Broekaert De alleseter

    Non-fictie

    Nederlands | 319 pagina's | Uitgeverij Podium, Amsterdam | 2017

    Gedrukt boek

  • Joël Broekaert Proefles

    alles wat je als nieuwsgierige eter wilt weten over smaak, van aromamolecuul tot umami

    Culinaire verhandeling over de wetenschap van het proeven, met praktische oefeneningen en adviezen voor een gezonder en smaakvoller leven.

    Non-fictie

    Nederlands | 216 pagina's | Uitgeverij Atlas Contact, Amsterdam | 2022

    Gedrukt boek

  • Jeroen Thijssen Johannes van Dam

    de biografie

    Levensbeschrijving van de Nederlandse culinaire journalist (1946-2013), gevreesd om zijn scherpe oordeel en nog scherpere pen.

    Non-fictie

    Nederlands | 318 pagina's | Nieuw Amsterdam, [Amsterdam] | 2018

    Gedrukt boek

  • Lulu Wang Chineeslekker

    Non-fictie

    Nederlands | 271 pagina's | Uitgeverij Lulu Wang, Den Haag | 2017

    Gedrukt boek

  • Bart Van Loo De Frankrijktrilogie

    Reisverslagen in het voetspoor van enkele Franse schrijvers, gevolgd door een studie over kookkunst in de Franse literatuur (met recepten) en een inleiding tot de Franse erotische letteren.

    Non-fictie

    Nederlands | 1023 pagina's | De Bezige Bij, Amsterdam | 2016

    Gedrukt boek

  • Tom Vitale Over de kook

    de wereld rond en achter de schermen met Anthony Bourdain

    De regisseur en producer van de culinaire reisprogramma's van Anthony Bourdain schetst een beeld van deze Amerikaanse kok en tv-presentator en hoe het was om met hem samen te werken.

    Non-fictie

    Nederlands | 288 pagina's | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2021

    Gedrukt boek

  • Carlos Magdalena Heer der planten

    avontuurlijke reizen door ons plantenrijk

    De auteur, senior hovenier bij Kew Gardens in Londen en bijgenaamd 'Heer der planten', vertelt over zijn leven, zijn wereldwijde zoektocht naar zeldzame en bedreigde plantensoorten, en het in stand houden van bedreigde soorten en benadrukt hierbij de noodzaak van natuurbescherming.

    Non-fictie

    Nederlands | 300 pagina's | Uitgeverij Atlas Contact, Amsterdam | 2017

    Gedrukt boek

  • David Chang | Gabe Ulla Eat a Peach: autobiografie

    De chef-kok (1977) die furore maakte met zijn ‘lowbrow’ recepten vertelt ongecensureerd over zijn onwaarschijnlijke weg naar de top van de culinaire wereld.

    Non-fictie

    Nederlands | 396 pagina's | Carrera culinair, Amsterdam | 2022

    Gedrukt boek

  • Michael Pollan Een pleidooi voor echt koken

    thuiskomen in de keuken

    Pleidooi voor het zelf koken van voedsel om niet afhankelijk te worden van de voedingsindustrie.

    Non-fictie

    Nederlands | 415 pagina's | Arbeiderspers, Utrecht [etc.] | 2013

    Gedrukt boek

  • Bill Buford Oui, Chef!

    avonturen in Lyon: op zoek naar het geheim van de Franse keuken

    Non-fictie

    Nederlands | 459 pagina's | Meulenhoff, Amsterdam | 2020

    Gedrukt boek

  • Kathy Mathys Smaak

    een bitterzoete verkenning

    Non-fictie

    Nederlands | 399 pagina's | De Bezige Bij, Amsterdam | 2015

    Gedrukt boek

  • Samuel Levie We eten thuis

    100 recepten uit de keuken van Levie

    Non-fictie

    Nederlands | 309 pagina's | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2017

    Gedrukt boek

  • Paul Van Craenenbroeck De magie achter de Michelinster

    onthullingen van een hoofdinspecteur

    Non-fictie

    Nederlands | 224 pagina's | Rainbow, Amsterdam | 2011

    Gedrukt boek

  • Paul de Leeuw 'kHebjelief, en trek!

    afgeknipte spaghetti+ 50 andere recepten

    Autobiografie van Paul de Leeuw, aangevuld met recepten die horen bij de verschillende fasen in zijn leven.

    Non-fictie

    Nederlands | 288 pagina's | Carrera Culinair, [Amsterdam] | 2012

    Gedrukt boek

  • David Chang | Gabe Ulla Eat a peach

    autobiografie

    De chef-kok (1977) die furore maakte met zijn ‘lowbrow’ recepten vertelt ongecensureerd over zijn onwaarschijnlijke weg naar de top van de culinaire wereld.

    Non-fictie

    Nederlands | 283 pagina's (ePub2, 0,6 MB) | Carrera culinair, Amsterdam | 2022

    E-book

  • Julian Barnes Wijsneus in de keuken

    Humoristische schetsen over de terreur van kookboeken en chef-koks.

    Non-fictie

    Nederlands | 143 pagina's | Atlas Contact, Amsterdam [etc.] | 2013

    Gedrukt boek

  • Joël Broekaert Proefles

    alles wat je als nieuwsgierige eter wilt weten over smaak, van aromamolecuul tot umami

    Culinaire verhandeling over de wetenschap van het proeven, met praktische oefeneningen en adviezen voor een gezonder en smaakvoller leven.

    Non-fictie

    Nederlands | ePub2, 1,9 MB | Uitgeverij Atlas Contact, Amsterdam | 2022

    E-book

Paginanavigatie

Vorige
  1. 1 (actief)
  2. 2
  3. 3
Volgende

Verfijnen op resultaten

Actieve filters

  • Verwijder Non-fictie
  • Verwijder conserveren
  • Verwijder Biografie & Waargebeurd

Type

  1. Gedrukt boek37
  2. E-book14

Onderwerp: Volwassenen

  1. Biografie & Waargebeurd51
    1. Schrijvers6
    2. Artiesten & Kunst3
    3. Waargebeurde verhalen2
    4. Historisch & Politiek1
  2. Literatuur & Romans38
  3. Koken & Eten12
  4. Kunst & Cultuur5
  5. Technologie & Wetenschap2
  6. Geschiedenis & Politiek2

Auteur

  1. Joël Broekaert4
  2. Onno H. Kleyn3
  3. Samuel Levie3
  4. Anthony Bourdain2
  5. Bart Van Loo2
  6. Bill Buford2
  7. David Chang2
  8. Gabe Ulla2
  9. Harold Hamersma2
  10. Jeroen Thijssen2
  11. Julian Barnes2
  12. Kathy Mathys2
  13. Maarten Kuiper2
  14. Olivia Potts2
  15. Paul de Leeuw2
  16. Sylvia Witteman2
  17. Tom Kellerhuis2
  18. Andrew Caldwell1
  19. Boudewijn Büch1
  20. Carlos Magdalena1
  21. Clara ten Houte de Lange1
  22. Dorien Knockaert1
  23. Gordon Ramsay1
  24. Herman den Blijker1

Taal

  1. Nederlands49
  2. Engels2

Jaar

  1. 20241
  2. 20223
  3. 20214
  4. 20203
  5. 20192
  6. 20183
  7. 201710
  8. 20155
  9. 20132
  10. 20123
  11. 20115
  12. 20101
  13. 20091
  14. 20071
  15. 20064
  16. 20051
  17. 20032

Snel naar

  • Inschrijven nieuwsbrief
  • BoekStart WebApp
  • Handige websites

Meer over BoekStart

  • Over BoekStart
  • Veelgestelde vragen
  • Contact met BoekStart

Professionals

  • BoekStart voor professionals
  • Privacy
  • Copyright
  • Disclaimer
  • Home
      • Het BoekStartkoffertje
      • Download de waardebon
      • BoekStart in jouw buurt
      • Boekideeën
      • De BoekStartspaarkaart
    • BoekStartdag
      • Nieuwsoverzicht
      • Mijn VoorleesMoment
      • Alle boekentips
      • E-magazine BoekStart voor jou!
      • Webinars met boekentips
      • Waarom voorlezen?
      • Hoe lees je voor?
      • Leesontwikkeling 0-4 jaar
      • Groeimeter
      • Digitaal lezen
      • Liedjes zingen
    • Babyboekje van het Jaar
  • Zoeken