Zoekresultaten
Resultaat 1 - 18 (van 18)
Mariëtte Boon | Liesbeth van Rossum Vet belangrijk
feiten en fabels over voeding, vetverbranding en verborgen dikmakers
Non-fictie
Nederlands | 247 pagina's | Ambo|Anthos, Amsterdam | 2019
Gedrukt boek
Chris van Tulleken De voedselfuik
waarom eten we zo ongezond... en kunnen we daar niet mee stoppen?
Beschrijving van de negatieve effecten van ultrabewerkt voedsel op de gezondheid en de planeet.
Non-fictie
Nederlands | 391 pagina's | Ambo|Anthos, Amsterdam | 2023
Gedrukt boek
Tamara Onos Hoe zit dat nou?
zin en onzin over alledaagse gevaren
Bespreking van risico's bij alledaagse bezigheden.
Non-fictie
Nederlands | 223 pagina's | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2020
Gedrukt boek
Tim Spector Ingelepeld
waarom maar weinig klopt van wat ons over voeding is verteld
Kritische beschouwingen over gezondheidsmythes op het gebied van eten en drinken.
Non-fictie
Nederlands | 302 pagina's | Uitgeverij Nieuwezijds, Amsterdam | 2021
Gedrukt boek
Giles Yeo Waarom calorieën niet tellen
de wetenschap achter afvallen
Wetenschappelijk onderbouwde uiteenzetting over hoe het tellen van calorieën een minder belangrijke rol speelt bij afvallen dan over het algemeen wordt aangenomen, met aandacht voor factoren die bijdragen aan het samenstellen van een gepast voedingspatroon.
Non-fictie
Nederlands | 267 pagina's | Veen Media, Amsterdam | 2023
Gedrukt boek
Anthony Warner De eetwijze(r)
onzin en onwaarheden over eten ontmaskerd
Non-fictie
Nederlands | 352 pagina's | Uitgeverij Omniboek, Utrecht | 2017
Gedrukt boek
Andre Huyghebaert | Bruno De Meulenaer 101 vragen over voeding
een mond vol
Gids met 101 vragen en antwoorden over voedselkwaliteit conform de EU-richtlijnen.
Non-fictie
Nederlands | 312 pagina's | Houtekiet, Antwerpen, Amsterdam | 2020
Gedrukt boek
Sebastiaan van de Water Kweekvlees, fake vlees en pizza's uit de printer
over de toekomst van ons voedsel
Introductie op voedselinnovaties.
Non-fictie
Nederlands | 109 pagina's | New Scientist, [Utrecht] | 2020
Gedrukt boek
IJsbrand Velzeboer Leugens op mijn bord
Kritische beschouwing van voedingsmiddelen uit de supermarkt en hoe deze worden voorgedaan aan consumenten. Met kleurenfoto’s en -illustraties.
Non-fictie
Nederlands | 192 pagina's | Scienta Nova, [Raalte] | 2022
Gedrukt boek
Eveline Boone Food photos & styling
maak de mooiste foodfoto's met camera en smartphone
Handboek voor culinaire fotografie, met aandacht voor inspiratie, techniek, foto's analyseren, foodstyling en gebruik van smartphones.
Non-fictie
Nederlands | 207 pagina's | Lannoo, Tielt | 2021
Gedrukt boek
Chris van Tulleken De voedselfuik
waarom eten we zo ongezond... en kunnen we daar niet mee stoppen?
Beschrijving van de negatieve effecten van ultrabewerkt voedsel op de gezondheid en de planeet.
Non-fictie
Nederlands | 347 pagina's (ePub2, 4,2 MB) | Ambo|Anthos, Amsterdam | 2023
E-book
Anthony Warner De eetwijze(r)
onzin en onwaarheden over eten ontmaskerd
In 'De eetwijzer' geeft Anthony Warner ('The Angry Chef') antwoord op vragen als: zijn e-nummers ongezond? Heeft detoxen zin? Wat is gezonde voeding? Te midden van alle superfoods, gluten- en suikervrije diëten en green happiness is er eindelijk een helder geluid. Op humoristische wijze scheidt wetenschapper en kok Anthony Warner feiten van fabels, ontmaskert hij leugens en onwaarheden en trekt hij ten strijde tegen zelfbenoemde voedseldeskundigen. Hoe kun je pseudowetenschap van echte wetenschap...
Non-fictie
Nederlands | ePub2, 0,9 MB | Omniboek, Utrecht | 2017
E-book
Mariëtte Boon | Liesbeth van Rossum Vet belangrijk
feiten en fabels over voeding, vetverbranding en verborgen dikmakers
In ‘Vet belangrijk’ gaan artsen Mariëtte Boon en Liesbeth van Rossum in op alle fabels en feiten omtrent ons lichaamsvet. Je hoeft je tv maar aan te zetten of een tijdschrift open te slaan of het gaat erover. We moeten slanker worden met z’n allen. Maar is dat nu wel zo verstandig? Wat weten we eigenlijk over het vet dat we liever kwijt dan rijk zijn? Over geen enkel orgaan – ja, vet is een orgaan – bestaan zoveel vooroordelen en weten mensen zo weinig. En dat is volkomen onterecht, zo laten artsen...
Non-fictie
Nederlands | 180 pagina's (ePub2, 3,1 MB) | Ambo|Anthos, Amsterdam | 2019
E-book
Tamara Onos Hoe zit dat nou?
zin en onzin over alledaagse gevaren
Hoe zit dat nou? van Tamara Onos is een bundel korte verhalen over het herkennen en negeren van alledaagse gevaren. Je druk maken terwijl dat eigenlijk niet nodig is, of fluitend gevaren trotseren omdat je ze simpelweg niet herkent. Komt je bekend voor? Tamara Onos vertelt je welke gevaren je wél moet herkennen en welke je rustig kunt negeren. Ze legt uit wat relevant is en wat niet, hoe je een risico beoordeelt, wanneer iets echt gevaarlijk is en wanneer vooral niet. De luchtige, korte verhalen...
Non-fictie
Nederlands | ePub2, 0,6 MB | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2020
E-book
Jeroen Thijssen Smaak
waarom we proeven wat we proeven
Cultuurhistorisch getinte beschrijving van de menselijke smaakzin en de fysiologische en psychologische processen die daarmee zijn verbonden.
Non-fictie
Nederlands | 148 pagina's (ePub2, 1,6 MB) | Nieuw Amsterdam, Amsterdam | 2016
E-book
Sebastiaan van de Water Kweekvlees, fake vlees en pizza's uit de printer
over de toekomst van ons voedsel
Introductie op voedselinnovaties.
Non-fictie
Nederlands | ePub2, 4,6 MB | New Scientist, Utrecht | 2020
E-book
Jeroen Thijssen Smaak
waarom we proeven wat we proeven
Cultuurhistorisch getinte beschrijving van de menselijke smaakzin en de fysiologische en psychologische processen die daarmee zijn verbonden.
Non-fictie
Nederlands | 175 pagina's | Nieuw Amsterdam Uitgevers, [Amsterdam] | 2016
Gedrukt boek
Mohamed Larbi Bouguerra Pauling
de 'Einstein van de chemie'
Leven en werk van scheikundige en pacifist Linus Pauling (1901-1994), winnaar van de Nobelprijs voor de Scheikunde in 1952 en voor de Vrede in 1962.
Non-fictie
Nederlands | 157 pagina's | Natuurwetenschap & Techniek, Amsterdam | 2009
Gedrukt boek