Boekstart

Ga direct naar de inhoud, het zoekveld of het hoofdmenu.

  • Koffertje
    • Het BoekStartkoffertje
    • Download de waardebon
    • BoekStart in jouw buurt
    • Boekideeën
    • De BoekStartspaarkaart
  • BoekStartdag
  • Actueel
    • Nieuwsoverzicht
    • Mijn VoorleesMoment
  • Boekentips
    • Alle boekentips
    • E-magazine BoekStart voor jou!
    • Webinars met boekentips
  • Samen lezen
    • Waarom voorlezen?
    • Hoe lees je voor?
    • Leesontwikkeling 0-4 jaar
    • Groeimeter
    • Digitaal lezen
    • Liedjes zingen
  • Babyboekje van het Jaar

Zoekresultaten

Resultaat 1 - 11 (van 11)

Filteren

  • Lisa Steltenpool Vegan vibes

    het meest complete boek over hoe plantaardig eten je leven én de wereld verbetert

    Non-fictie

    Nederlands | 303 pagina's | Lev., Amsterdam | 2020

    Gedrukt boek

  • Jaap Seidell | Jutka Halberstadt Andere kost

    een pleidooi voor een gezonder en duurzamer voedselsysteem

    Pleidooi voor een gezonder en duurzamer voedselsysteem.

    Non-fictie

    Nederlands | 238 pagina's | Uitgeverij Atlas Contact, Amsterdam | 2021

    Gedrukt boek

  • Lidewey van Noord Terug naar de natuur

    Zoektocht naar de oorzaken van het verbreken van onze banden met de natuur en met ons voedsel, de gevolgen daarvan, en het belang deze weer aan te halen.

    Non-fictie

    Nederlands | 248 pagina's | Volt, Amsterdam | 2019

    Gedrukt boek

  • Gilles van der Loo Koken zonder recept

    een duurzame methode voor het inkopen, bereiden en bewaren van eten

    Beschrijving van een nieuwe manier van koken zonder recepten, met aandacht voor o.a. het inkopen, voorbereiden, restverwerken en bewaren van eten. Met kleurenfoto’s.

    Non-fictie

    Nederlands | 253 pagina's | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2022

    Gedrukt boek

  • Eva Kestemont Verbeterd recept

    waarom je te veel ultrabewerkt voedsel eet en hoe dat anders kan

    Verhandeling over ultrabewerkt voedsel, met aandacht voor de impact van fabrieksvoedsel op gezondheid en klimaat. Met kleurenillustraties.

    Non-fictie

    Nederlands | 168 pagina's | Ertsberg, [Aalter] | 2023

    Gedrukt boek

  • Dan Saladino Eten tot het op is

    's werelds meest zeldzame voedselsoorten en waarom ze niet verloren mogen gaan

    Verkenning van bedreigde voedselproducten van over de hele wereld, met aandacht voor o.a. de menselijke (migratie)geschiedenis, bedreigde planten en dieren en het grote belang van biodiversiteit. Met illustraties.

    Non-fictie

    Nederlands | 460 pagina's | Mazirel Pers, Amsterdam | 2024

    Gedrukt boek

  • Karin Rietmeijer 365 dagen vegan

    Introductie en naslagwerk voor een vegan leefstijl aan de hand van ervaringen van de auteur.

    Non-fictie

    Nederlands | 224 pagina's | Ykenblad Uitgevers, [Roosendaal] | 2020

    Gedrukt boek

  • Jaap Seidell | Jutka Halberstadt Andere kost

    een pleidooi voor een gezonder en duurzamer voedselsysteem

    Jaap Seidell en Jutka Halberstadt maken in hun nieuwe boek ‘Andere kost’ inzichtelijk hoe de grote problemen zich verhouden tot wat er op ons bord ligt. Ons voedselsysteem kraakt in zijn voegen. Wij worden ziek, de planeet wordt ziek: verandering is bittere noodzaak. Maar veel van de problemen waarvoor we ons gesteld zien zijn van een ontmoedigende schaal. Wie heeft de macht en verantwoordelijkheid om een ommekeer tot stand te brengen? Wat kun je zelf doen, en wat moeten we samen aanpakken? Wij,...

    Non-fictie

    Nederlands | ePub2 | Atlas Contact, Amsterdam | 2021

    E-book

  • Johan Rockström | Victoria Bignet | Malin Landqvist Eet goed

    60 heerlijke recepten met gezonde, duurzame ingrediënten

    Non-fictie

    Nederlands | 221 pagina's | Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, Amsterdam | 2019

    Gedrukt boek

  • Louis De Jaeger We eten ons dood

    hoe we met onze landbouw de wereld kunnen redden

    Zoektocht naar een landbouwmethode die geen belasting voor de Aarde vormt en toch de wereldbevolking kan voeden.

    Non-fictie

    Nederlands | 253 pagina's | Houtekiet, Antwerpen, Amsterdam | 2021

    Gedrukt boek

  • Dan Saladino Eating to extinction

    the world's rarest foods and why we need to save them

    Non-fictie

    Engels | 450 pagina's | Vintage, London | 2023

    Gedrukt boek

Verfijnen op resultaten

Actieve filters

  • Verwijder Non-fictie
  • Verwijder voeding
  • Verwijder Aarde & Klimaat

Type

  1. Gedrukt boek10
  2. E-book1

Onderwerp: Volwassenen

  1. Aarde & Klimaat11
    1. Weer & Klimaat1
  2. Koken & Eten6
  3. Gezin & Gezondheid5
  4. Mens & Maatschappij5
  5. Natuur & Dieren3
  6. Geschiedenis & Politiek1

Auteur

  1. Dan Saladino2
  2. J.C. Seidell2
  3. Jutka Halberstadt2
  4. Eva Kestemont1
  5. Gilles van der Loo1
  6. Johan Rockström1
  7. Karin Rietmeijer1
  8. Lidewey van Noord1
  9. Lisa Steltenpool1
  10. Louis De Jaeger1
  11. Malin Landqvist1
  12. Victoria Bignet1

Taal

  1. Nederlands10
  2. Engels1

Jaar

  1. 20241
  2. 20231
  3. 20221
  4. 20214
  5. 20202
  6. 20191
  7. 20181

Snel naar

  • Inschrijven nieuwsbrief
  • BoekStart WebApp
  • Handige websites

Meer over BoekStart

  • Over BoekStart
  • Veelgestelde vragen
  • Contact met BoekStart

Professionals

  • BoekStart voor professionals
  • Privacy
  • Copyright
  • Disclaimer
  • Home
      • Het BoekStartkoffertje
      • Download de waardebon
      • BoekStart in jouw buurt
      • Boekideeën
      • De BoekStartspaarkaart
    • BoekStartdag
      • Nieuwsoverzicht
      • Mijn VoorleesMoment
      • Alle boekentips
      • E-magazine BoekStart voor jou!
      • Webinars met boekentips
      • Waarom voorlezen?
      • Hoe lees je voor?
      • Leesontwikkeling 0-4 jaar
      • Groeimeter
      • Digitaal lezen
      • Liedjes zingen
    • Babyboekje van het Jaar
  • Zoeken