Zoekresultaten
Resultaat 1 - 20 (van 23)
Anna Carlile Midden in de natuur
neem kippen, navigeer op de sterren, beschilder stenen, begin een moestuin, kook met bessen
Informatie over activiteiten die je kunt doen in en met de natuur, geordend naar de vier seizoenen.
Non-fictie
Nederlands | 240 pagina's | Fontaine Uitgevers, Hilversum | 2016
Gedrukt boek
Leoniek Bontje | Yvet Noordermeer Wildplukken
De Buitenkeuken; recepten het jaar rond
Non-fictie
Nederlands | 254 pagina's | Terra, Houten | 2018
Gedrukt boek
Peter Kouwenhoven | Barbara Peters Wildplukken
Non-fictie
Nederlands | 152 pagina's | KNNV Uitgeverij, Zeist | 2014
Gedrukt boek
Leoniek Bontje Meer wildplukken
eetbare en geneeskrachtige planten & hun giftige lookalikes
Gids over eetbare en geneeskrachtige planten die in het wild groeien, inclusief vergelijkingen met giftige planten die een sterke gelijkenis vertonen en recepten waarin eetbare planten verwerkt zijn. Met kleurenfoto’s.
Non-fictie
Nederlands | 192 pagina's | Terra, Amsterdam | 2024
Gedrukt boek
Ben Brumagne Het wildpluk boek
plukken en koken uit de natuur
Gids voor het plukken van wilde eetbare planten, met verhalen, planteninformatie en recepten. Met kleurenfoto’s.
Non-fictie
Nederlands | 319 pagina's | Lannoo, Tielt | 2023
Gedrukt boek
Bernadette Wörndl De smaak van het bos
verzamelen, beleven, ontdekken, genieten
Verzameling recepten met verse ingrediënten uit het bos, geïnspireerd door de vier seizoenen.
Non-fictie
Nederlands | 184 pagina's | Sterck & De Vreese, Gorredijk | 2022
Gedrukt boek
David Hamilton De smaak van wildplukken
een vrolijke gids over het verzamelen en eten van planten
Wildplukken voor het hele gezin in de vier seizoenen.
Non-fictie
Nederlands | 143 pagina's | KNNV uitgeverij, Zeist | 2019
Gedrukt boek
Wouter Bijdendijk | Joris Bijdendijk Plantkracht
het heilzame plantenboek
Beschrijvingen van dertig planten en paddenstoelen die de gezondheid ondersteunen, met 60 recepten.
Non-fictie
Nederlands | 271 pagina's | Nijgh & Van Ditmar, [Amsterdam] | 2022
Gedrukt boek
Wross Lawrence | Klaske Kamstra Wildplukken in de stad
Verzameling van 32 recepten voor gerechten die gemaakt kunnen worden met in de stad geplukte ingrediënten.
Non-fictie
Nederlands | 191 pagina's | Noordboek, Gorredijk | 2022
Gedrukt boek
Marion de Kort Basiskookboek eetbare wilde planten
Beschrijving van de zes smaakkarakters van groenten en de karakteristieke plantenstoffen die daarmee verbonden zijn, met recepten en aanwijzingen voor bereiding. Met kleurenfoto’s.
Non-fictie
Nederlands | 200 pagina's | Marion de Kort, [Vorden] | 2023
Gedrukt boek
Elsje Bruijnesteijn Wildoogst
koken met wilde paddenstoelen, noten en vruchten
Beschrijving van 37 in Nederland in het wild groeiende ‘bruikbare’ planten en paddenstoelen, met recepten om je wildplukoogst te verwerken tot een smakelijk gerecht.
Non-fictie
Nederlands | 224 pagina's | Terra, Amsterdam | 2021
Gedrukt boek
Claus Meyer Plukalmanak
Non-fictie
Nederlands | 311 pagina's | KNNV Uitgeverij, [Zeist] | 2015
Gedrukt boek
Michiel Bussink Lekker landschap
smullen van bos en veld
Non-fictie
Nederlands | 195 pagina's | Trichis Publishing, Rotterdam | 2015
Gedrukt boek
Natascha Boudewijn Leef met het seizoen
Keltische natuurfeesten, recepten, levenslessen
Non-fictie
Nederlands | 176 pagina's | Fontaine Uitgevers, Amsterdam | 2019
Gedrukt boek
Katelijne Mannaerts De natuur op je bord
meer dan 80 originele recepten
Originele recepten met inheemse kruiden, noten en vruchten.
Non-fictie
Nederlands | 159 pagina's | KNNV Uitgeverij, Zeist | 2018
Gedrukt boek
Maureen du Toit Happy hond kookboek
Non-fictie
Nederlands | 85 pagina's | Pepper Books, [Alkmaar] | 2022
Gedrukt boek
Katrin Hecker | Frank Hecker Kan ik dat eten?
van eetbare bloemen tot giftige kruiden
Informatie over het herkennen, plukken en bereiden van eetbare wilde planten, kruiden en vruchten, en over giftige dubbelgangers. Met recepten.
Non-fictie
Nederlands | 143 pagina's | Terra, Amsterdam | 2021
Gedrukt boek
Diane Dittmer Koken uit de natuur
lekker, gratis en gezond
Recepten voor smakelijke gerechten waarbij ‘in het wild gezochte’ ingrediënten soms als smaakmaker, soms als basis gebruikt worden.
Non-fictie
Nederlands | 160 pagina's | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2016
Gedrukt boek
Veronique De Walsche Chefs en hun moestuin
Veertien koks uit België en Nederland, een hotelschool, twee kwekerijen en een ziekenhuis beschrijven hun restaurant of bedrijf, hun moestuin (met moestuintip) en geven een recept.
Non-fictie
Nederlands | 187 pagina's | Lannoo, [Tielt] | 2020
Gedrukt boek
Catherine Keyl Catherine & friends over eten en emotie
Interviews met negentien bekende Nederlanders over de (emotionele) betekenis van eten in hun leven. Met recepten.
Non-fictie
Nederlands | 111 pagina's | Terra, Arnhem | 2008
Gedrukt boek