Zoekresultaten
Resultaat 1 - 20 (van 62)
Mascha Lammes | Ronald Giphart De wereld thuis
Persoonlijke selectie van de favoriete recepten van Ronald Giphart en zijn vrouw uit de hele wereld, gelardeerd met persoonlijke herinneringen.
Non-fictie
Nederlands | 223 pagina's | Thomas Rap, Amsterdam | 2020
Gedrukt boek
Onno Kleyn | Charlotte Kleyn Luilekkerland
400 jaar koken in Nederland
SAMENVATTING: "Zijn artisjokken een recente aanwinst in het groenteschap? Kookte men in de Gouden Eeuw met yoghurt? Waarom werd kip van heel duur opeens goedkoop? Aan de hand van de rijke verzameling kook- en receptenboeken van de Amsterdamse Universiteitsbibliotheek pakken Onno Kleyn en zijn dochter Charlotte onderhoudend en zintuiglijk uit over wat we gisteren en vandaag op tafel zetten. Thema's als groente, ongelijkheid, gevogelte, vet, presentatie en exotisme worden door de eeuwen heen gevolgd....
Non-fictie
Nederlands | 287 pagina's | AUP, Amsterdam | 2018
Gedrukt boek
Stichting Oma's Soep Oma's klassiekers
50 heerlijke recepten met een goed verhaal
Kookboek met nostalgische recepten van oma’s en opa’s. Met kleurenfoto’s.
Non-fictie
Nederlands | 159 pagina's | Becht, Haarlem | 2023
Gedrukt boek
Estée Strooker Estée kookt
de nieuwe Nederlandse keuken; eerlijke recepten & inspiratie voor thuis
Non-fictie
Nederlands | 222 pagina's | Spectrum, Houten | 2018
Gedrukt boek
Annemiek Verweij Makkelijke wereldgerechten
koken met KeukenLiefde; 75 hoofdgerechten: kip, vlees, vis en vega
Non-fictie
Nederlands | 192 pagina's | Forte culinair, Amsterdam | 2024
Gedrukt boek
Carlo Vingerling | Linda Vingerling Billydishes
culinaire roadtrip door alle 12 provincies van Nederland
Non-fictie
Nederlands | 352 pagina's | ANWB, Den Haag | 2021
Gedrukt boek
Denise Kortlever All-day bowls
de allerlekkerste gerechten in een kom
Non-fictie
Nederlands | 173 pagina's | Spectrum, Houten | 2016
Gedrukt boek
Jeroen Meus Winterkost
75 recepten om een winter lang te genieten
Non-fictie
Nederlands | 221 pagina's | Angèle, Antwerpen | 2018
Gedrukt boek
Dan Toombs The Curry Guy één pan
meer dan 150 internationale curryschotels en kruidige gerechten
Non-fictie
Nederlands | 270 pagina's | Good Cook, Hilversum | 2023
Gedrukt boek
Lodewijk Dros | Annette van Ruitenburg Lekker Wads
smakelijke verhalen en gerechten van Texel tot Fanø
Non-fictie
Nederlands | 255 pagina's | Boom, Amsterdam | 2021
Gedrukt boek
Jonah Freud | Garrelt Verhoeven Het kookboek van Nederland
onze keuken van 1500 tot nu in 100 kookboeken en gerechten
Canon van 100 invloedrijke kookboeken en gerechten uit de Nederlandse geschiedenis. Deze canon omvat werken van de vroegste gedrukte culinaire handboeken tot hedendaagse bestsellers. Met afbeeldingen in kleur en zwart-wit.
Non-fictie
Nederlands | 357 pagina's | Lannoo, [Tielt] | 2024
Gedrukt boek
Marita van der Vyver Een jaar koken in de Provence
een culinaire memoire met recepten
Non-fictie
Nederlands | 287 pagina's | Uitgeverij Orlando, Amsterdam | 2018
Gedrukt boek
Francis van Arkel Kerstmenu's
smakelijke en feestelijke 5-gangenmenu's
Non-fictie
Nederlands | 96 pagina's | Veltman, Utrecht | 2009
Gedrukt boek
Mas van Putten | Carl Lemette Soul food
Non-fictie
Nederlands | 175 pagina's | Spectrum, Houten | 2017
Gedrukt boek
Arlette Swartjes De keukengeheimen van Sientje & Arlette
klassieke & eigentijdse recepten van moeder & dochter
Non-fictie
Nederlands | 166 pagina's | WBOOKS, Zwolle | 2017
Gedrukt boek
Jesiel Maxán Pasta & noodles
wereld gerechten
Non-fictie
Nederlands | 221 pagina's | Forte culinair, Baarn | 2020
Gedrukt boek
Nel Schellekens | René Zanderink Nel
van kop-tot-kont-chef; groente, fruit, van pit tot schil, vlees, natuur
Non-fictie
Nederlands | 254 pagina's | Terra, Houten | 2016
Gedrukt boek
Titi Waber Sambal
50 recepten met pit
Non-fictie
Nederlands | 191 pagina's | Terra, Amsterdam | 2020
Gedrukt boek
Madhur Jaffrey Easy curry vegetarisch
Non-fictie
Nederlands | 351 pagina's | Fontaine Uitgevers, [Hilversum] | 2015
Gedrukt boek
Bas Robben Hotpot
de lekkerste hotpots uit China, Taiwan, Japan, Korea en Vietnam
Non-fictie
Nederlands | 183 pagina's | Good Cook, Hilversum | 2021
Gedrukt boek