Boekstart

Ga direct naar de inhoud, het zoekveld of het hoofdmenu.

  • Koffertje
    • Het BoekStartkoffertje
    • Download de waardebon
    • BoekStart in jouw buurt
    • Boekideeën
    • De BoekStartspaarkaart
  • BoekStartdag
  • Actueel
    • Nieuwsoverzicht
    • Mijn VoorleesMoment
  • Boekentips
    • Alle boekentips
    • E-magazine BoekStart voor jou!
    • Webinars met boekentips
  • Samen lezen
    • Waarom voorlezen?
    • Hoe lees je voor?
    • Leesontwikkeling 0-4 jaar
    • Groeimeter
    • Digitaal lezen
    • Liedjes zingen
  • Babyboekje van het Jaar

Zoekresultaten

Resultaat 1 - 19 (van 19)

Filteren

  • Chris van Tulleken De voedselfuik

    waarom eten we zo ongezond... en kunnen we daar niet mee stoppen?

    Beschrijving van de negatieve effecten van ultrabewerkt voedsel op de gezondheid en de planeet.

    Non-fictie

    Nederlands | 391 pagina's | Ambo|Anthos, Amsterdam | 2023

    Gedrukt boek

  • Barbara Haverkamp Wijnroutes Nederland & België

    ontdek de mooiste wijnstreken van de Lage Landen

    Dertien wijnroutes in Nederland en België en heel veel achtergrondinformatie over ontstaansgeschiedenis, gebruikte druivenrassen, grondsoort, soorten wijnen en andere wetenswaardigheden.

    Non-fictie

    Nederlands | 199 pagina's | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2021

    Gedrukt boek

  • Joël Broekaert Proefles

    alles wat je als nieuwsgierige eter wilt weten over smaak, van aromamolecuul tot umami

    Culinaire verhandeling over de wetenschap van het proeven, met praktische oefeneningen en adviezen voor een gezonder en smaakvoller leven.

    Non-fictie

    Nederlands | 216 pagina's | Uitgeverij Atlas Contact, Amsterdam | 2022

    Gedrukt boek

  • Anthony Warner De eetwijze(r)

    onzin en onwaarheden over eten ontmaskerd

    Non-fictie

    Nederlands | 352 pagina's | Uitgeverij Omniboek, Utrecht | 2017

    Gedrukt boek

  • Harold McGee De geuren van de wereld

    de ultieme gids voor alles wat we kunnen ruiken

    Wetenschappelijk overzicht over geuren, hun herkomst en wat ze als gevolg hebben.

    Non-fictie

    Nederlands | 624 pagina's | Nieuw Amsterdam, [Amsterdam] | 2021

    Gedrukt boek

  • Wijnroutes

    ontdek de mooiste wijnstreken ter wereld

    Overzicht van 52 routes door de interessantste wijnstreken ter wereld, met aandacht voor lokale wijnhuizen en logeeradressen voor een weekend weg. Met kleurenfoto’s en -kaarten.

    Non-fictie

    Nederlands | 319 pagina's | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2023

    Gedrukt boek

  • Bertil Fredholm Koffiekunde

    wat de wetenschap ons vertelt over dit geliefde drankje

    Verhandeling over de geschiedenis van koffie, de chemie van cafeïne en de effecten op het lichaam.

    Non-fictie

    Nederlands | 299 pagina's | Veen Media, Amsterdam | 2022

    Gedrukt boek

  • Joël Broekaert Proefles

    alles wat je als nieuwsgierige eter wilt weten over smaak, van aromamolecuul tot umami

    Culinaire verhandeling over de wetenschap van het proeven, met praktische oefeneningen en adviezen voor een gezonder en smaakvoller leven.

    Non-fictie

    Nederlands | ePub2, 1,9 MB | Uitgeverij Atlas Contact, Amsterdam | 2022

    E-book

  • Chris van Tulleken De voedselfuik

    waarom eten we zo ongezond... en kunnen we daar niet mee stoppen?

    Beschrijving van de negatieve effecten van ultrabewerkt voedsel op de gezondheid en de planeet.

    Non-fictie

    Nederlands | 347 pagina's (ePub2, 4,2 MB) | Ambo|Anthos, Amsterdam | 2023

    E-book

  • Anthony Warner De eetwijze(r)

    onzin en onwaarheden over eten ontmaskerd

    In 'De eetwijzer' geeft Anthony Warner ('The Angry Chef') antwoord op vragen als: zijn e-nummers ongezond? Heeft detoxen zin? Wat is gezonde voeding? Te midden van alle superfoods, gluten- en suikervrije diëten en green happiness is er eindelijk een helder geluid. Op humoristische wijze scheidt wetenschapper en kok Anthony Warner feiten van fabels, ontmaskert hij leugens en onwaarheden en trekt hij ten strijde tegen zelfbenoemde voedseldeskundigen. Hoe kun je pseudowetenschap van echte wetenschap...

    Non-fictie

    Nederlands | ePub2, 0,9 MB | Omniboek, Utrecht | 2017

    E-book

  • Annemieke Hendriks De tomaat en de bizarre wereld van vers voedsel

    Onderzoek naar de wereld van teelt van, en handel in vers voedsel in Europa, waarbij de tomaat speciaal uitgelicht wordt.

    Non-fictie

    Nederlands | 380 pagina's (ePub2, 3,3 MB) | Nieuw Amsterdam, Amsterdam | 2016

    E-book

  • Wendy Sweetser 500 cocktails

    heerlijke recepten met allerlei sterkedranken, likeuren, mengdranken en versiering

    Non-fictie

    Nederlands | 288 pagina's | Veltman, Utrecht | 2008

    Gedrukt boek

  • Annemieke Hendriks De tomaat en de bizarre wereld van vers voedsel

    Onderzoek naar de wereld van teelt van, en handel in vers voedsel in Europa, waarbij de tomaat speciaal uitgelicht wordt.

    Non-fictie

    Nederlands | 383 pagina's | Nieuw Amsterdam Uitgevers, Amsterdam | 2016

    Gedrukt boek

  • Jeroen Derks De illusie van drank

    een prikkelend perspectief op proeven

    Non-fictie

    Nederlands | 287 pagina's | Elikser Uitgeverij, Leeuwarden | 2019

    Gedrukt boek

  • Harold MacGee McGee on food & cooking

    an encyclopedia of kitchen science, history and culture

    Engels | 884 pagina's | Hodder & Stoughton, London | 2004

    Gedrukt boek

  • Harold McGee On food and cooking

    the science and lore of the kitchen

    Engels | 884 pagina's | Scribner, New York | 2004

    Gedrukt boek

  • Stuart Farrimond The@Science of Spice

    understand flavour connections and revolutionize your cooking

    Engels | 224 pagina's | 2018

    Gedrukt boek

  • J. Kenji López-Alt The food lab

    better home cooking through science

    Engels | 958 pagina's | W.W. Norton & Company, New York, London | 2015

    Gedrukt boek

  • Nigel Slater Greenfeast

    autumn, winter

    Non-fictie

    Engels | 302 pagina's | 4th Estate, London | 2019

    Gedrukt boek

Verfijnen op resultaten

Actieve filters

  • Verwijder Kookkunst
  • Verwijder Technologie & Wetenschap

Type

  1. Gedrukt boek15
  2. E-book4

Inhoud

  1. Non-fictie15

Onderwerp: Volwassenen

  1. Koken & Eten19
  2. Technologie & Wetenschap19
    1. Technologie8
    2. Populaire wetenschap5
    3. Natuurkunde & Scheikunde5
    4. Informatica1
  3. Gezin & Gezondheid5
  4. Reizen & Vrije Tijd2
  5. Literatuur & Romans2
  6. Biografie & Waargebeurd2
  7. Geschiedenis & Politiek2
  8. Mens & Maatschappij1

Auteur

  1. Harold McGee3
  2. Annemieke Hendriks2
  3. Anthony Warner2
  4. Chris van Tulleken2
  5. Joël Broekaert2
  6. Barbara Haverkamp1
  7. Bertil Fredholm1
  8. J. Kenji López-Alt1
  9. Jeroen Derks1
  10. Nigel Slater1
  11. Stuart Farrimond1
  12. Wendy Sweetser1

Taal

  1. Nederlands14
  2. Engels5

Jaar

  1. 20232
  2. 20224
  3. 20211
  4. 20201
  5. 20192
  6. 20181
  7. 20172
  8. 20162
  9. 20151
  10. 20081
  11. 19881
  12. 19841

Snel naar

  • Inschrijven nieuwsbrief
  • BoekStart-WebApp
  • Handige websites

Meer over BoekStart

  • Over BoekStart
  • Veelgestelde vragen
  • Contact met BoekStart

Professionals

  • BoekStart voor professionals
  • Privacy
  • Copyright
  • Disclaimer
  • Home
      • Het BoekStartkoffertje
      • Download de waardebon
      • BoekStart in jouw buurt
      • Boekideeën
      • De BoekStartspaarkaart
    • BoekStartdag
      • Nieuwsoverzicht
      • Mijn VoorleesMoment
      • Alle boekentips
      • E-magazine BoekStart voor jou!
      • Webinars met boekentips
      • Waarom voorlezen?
      • Hoe lees je voor?
      • Leesontwikkeling 0-4 jaar
      • Groeimeter
      • Digitaal lezen
      • Liedjes zingen
    • Babyboekje van het Jaar
  • Zoeken