Zoekresultaten
Resultaat 1 - 19 (van 19)
Chris van Tulleken De voedselfuik
waarom eten we zo ongezond... en kunnen we daar niet mee stoppen?
Beschrijving van de negatieve effecten van ultrabewerkt voedsel op de gezondheid en de planeet.
Non-fictie
Nederlands | 391 pagina's | Ambo|Anthos, Amsterdam | 2023
Gedrukt boek
Barbara Haverkamp Wijnroutes Nederland & België
ontdek de mooiste wijnstreken van de Lage Landen
Dertien wijnroutes in Nederland en België en heel veel achtergrondinformatie over ontstaansgeschiedenis, gebruikte druivenrassen, grondsoort, soorten wijnen en andere wetenswaardigheden.
Non-fictie
Nederlands | 199 pagina's | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2021
Gedrukt boek
Joël Broekaert Proefles
alles wat je als nieuwsgierige eter wilt weten over smaak, van aromamolecuul tot umami
Culinaire verhandeling over de wetenschap van het proeven, met praktische oefeneningen en adviezen voor een gezonder en smaakvoller leven.
Non-fictie
Nederlands | 216 pagina's | Uitgeverij Atlas Contact, Amsterdam | 2022
Gedrukt boek
Anthony Warner De eetwijze(r)
onzin en onwaarheden over eten ontmaskerd
Non-fictie
Nederlands | 352 pagina's | Uitgeverij Omniboek, Utrecht | 2017
Gedrukt boek
Harold McGee De geuren van de wereld
de ultieme gids voor alles wat we kunnen ruiken
Wetenschappelijk overzicht over geuren, hun herkomst en wat ze als gevolg hebben.
Non-fictie
Nederlands | 624 pagina's | Nieuw Amsterdam, [Amsterdam] | 2021
Gedrukt boek
Wijnroutes
ontdek de mooiste wijnstreken ter wereld
Overzicht van 52 routes door de interessantste wijnstreken ter wereld, met aandacht voor lokale wijnhuizen en logeeradressen voor een weekend weg. Met kleurenfoto’s en -kaarten.
Non-fictie
Nederlands | 319 pagina's | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2023
Gedrukt boek
Bertil Fredholm Koffiekunde
wat de wetenschap ons vertelt over dit geliefde drankje
Verhandeling over de geschiedenis van koffie, de chemie van cafeïne en de effecten op het lichaam.
Non-fictie
Nederlands | 299 pagina's | Veen Media, Amsterdam | 2022
Gedrukt boek
Joël Broekaert Proefles
alles wat je als nieuwsgierige eter wilt weten over smaak, van aromamolecuul tot umami
Culinaire verhandeling over de wetenschap van het proeven, met praktische oefeneningen en adviezen voor een gezonder en smaakvoller leven.
Non-fictie
Nederlands | ePub2, 1,9 MB | Uitgeverij Atlas Contact, Amsterdam | 2022
E-book
Chris van Tulleken De voedselfuik
waarom eten we zo ongezond... en kunnen we daar niet mee stoppen?
Beschrijving van de negatieve effecten van ultrabewerkt voedsel op de gezondheid en de planeet.
Non-fictie
Nederlands | 347 pagina's (ePub2, 4,2 MB) | Ambo|Anthos, Amsterdam | 2023
E-book
Anthony Warner De eetwijze(r)
onzin en onwaarheden over eten ontmaskerd
In 'De eetwijzer' geeft Anthony Warner ('The Angry Chef') antwoord op vragen als: zijn e-nummers ongezond? Heeft detoxen zin? Wat is gezonde voeding? Te midden van alle superfoods, gluten- en suikervrije diëten en green happiness is er eindelijk een helder geluid. Op humoristische wijze scheidt wetenschapper en kok Anthony Warner feiten van fabels, ontmaskert hij leugens en onwaarheden en trekt hij ten strijde tegen zelfbenoemde voedseldeskundigen. Hoe kun je pseudowetenschap van echte wetenschap...
Non-fictie
Nederlands | ePub2, 0,9 MB | Omniboek, Utrecht | 2017
E-book
Annemieke Hendriks De tomaat en de bizarre wereld van vers voedsel
Onderzoek naar de wereld van teelt van, en handel in vers voedsel in Europa, waarbij de tomaat speciaal uitgelicht wordt.
Non-fictie
Nederlands | 380 pagina's (ePub2, 3,3 MB) | Nieuw Amsterdam, Amsterdam | 2016
E-book
Wendy Sweetser 500 cocktails
heerlijke recepten met allerlei sterkedranken, likeuren, mengdranken en versiering
Non-fictie
Nederlands | 288 pagina's | Veltman, Utrecht | 2008
Gedrukt boek
Annemieke Hendriks De tomaat en de bizarre wereld van vers voedsel
Onderzoek naar de wereld van teelt van, en handel in vers voedsel in Europa, waarbij de tomaat speciaal uitgelicht wordt.
Non-fictie
Nederlands | 383 pagina's | Nieuw Amsterdam Uitgevers, Amsterdam | 2016
Gedrukt boek
Jeroen Derks De illusie van drank
een prikkelend perspectief op proeven
Non-fictie
Nederlands | 287 pagina's | Elikser Uitgeverij, Leeuwarden | 2019
Gedrukt boek
Harold MacGee McGee on food & cooking
an encyclopedia of kitchen science, history and culture
Engels | 884 pagina's | Hodder & Stoughton, London | 2004
Gedrukt boek
Harold McGee On food and cooking
the science and lore of the kitchen
Engels | 884 pagina's | Scribner, New York | 2004
Gedrukt boek
Stuart Farrimond The@Science of Spice
understand flavour connections and revolutionize your cooking
Engels | 224 pagina's | 2018
Gedrukt boek
J. Kenji López-Alt The food lab
better home cooking through science
Engels | 958 pagina's | W.W. Norton & Company, New York, London | 2015
Gedrukt boek
Nigel Slater Greenfeast
autumn, winter
Non-fictie
Engels | 302 pagina's | 4th Estate, London | 2019
Gedrukt boek