Zoekresultaten
Resultaat 1 - 20 (van 54)
Sylvia Witteman Armeluiseten
goed en goedkoop eten voor nestverlater, krenten en baliekluivers
Non-fictie
Nederlands | 158 pagina's | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2017
Gedrukt boek
Ronald Giphart Smakelijk!
de lekkerste verhalen
Bundeling van eerder gepubliceerde culinaire stukken over voedsel, ingrediënten en koks, met recepten.
Non-fictie
Nederlands | 327 pagina's | Thomas Rap, Amsterdam | 2018
Gedrukt boek
Harold Hamersma De vrouw die water liet aanbranden
avonturen van een wijn- en eetschrijver
Non-fictie
Nederlands | 269 pagina's | Ambo|Anthos, Amsterdam | 2021
Gedrukt boek
Toon Tellegen Het grote taartenboek
Vijfentwintig verhalen waarin dieren allerlei bijzondere taarten bedenken, bakken of tegenkomen, zoals een zwevende taart, een vollemaantaart of een taart van (bijna) niets. Na elk verhaal volgt het bijbehorende recept, met duidelijke uitleg. Met zachtgekleurde pentekeningen en kleurenfoto’s van de taarten. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 151 pagina's | Em. Querido's Uitgeverij BV, Amsterdam | 2016
Gedrukt boek
Joël Broekaert Proefles
alles wat je als nieuwsgierige eter wilt weten over smaak, van aromamolecuul tot umami
Culinaire verhandeling over de wetenschap van het proeven, met praktische oefeneningen en adviezen voor een gezonder en smaakvoller leven.
Non-fictie
Nederlands | 216 pagina's | Uitgeverij Atlas Contact, Amsterdam | 2022
Gedrukt boek
Jeroen Thijssen Johannes van Dam
de biografie
Levensbeschrijving van de Nederlandse culinaire journalist (1946-2013), gevreesd om zijn scherpe oordeel en nog scherpere pen.
Non-fictie
Nederlands | 318 pagina's | Nieuw Amsterdam, [Amsterdam] | 2018
Gedrukt boek
Marita van der Vyver Een jaar koken in de Provence
een culinaire memoire met recepten
Non-fictie
Nederlands | 287 pagina's | Uitgeverij Orlando, Amsterdam | 2018
Gedrukt boek
Bart Van Loo De Frankrijktrilogie
Reisverslagen in het voetspoor van enkele Franse schrijvers, gevolgd door een studie over kookkunst in de Franse literatuur (met recepten) en een inleiding tot de Franse erotische letteren.
Non-fictie
Nederlands | 1023 pagina's | De Bezige Bij, Amsterdam | 2016
Gedrukt boek
Willeke Linneman Hallo paleo
het oergezonde kookboek
Kookboek gebaseerd op paleo-voeding, d.w.z. voeding zoals de mens dat at in het Stenen Tijdperk: (mager) vlees, vis, schaaldieren, groente, fruit, eieren, noten en zaden.
Non-fictie
Nederlands | 115 pagina's | Linneman], [Emmen | 2013
Gedrukt boek
Michael Pollan Een pleidooi voor echt koken
thuiskomen in de keuken
Pleidooi voor het zelf koken van voedsel om niet afhankelijk te worden van de voedingsindustrie.
Non-fictie
Nederlands | 415 pagina's | Arbeiderspers, Utrecht [etc.] | 2013
Gedrukt boek
Bill Buford Oui, Chef!
avonturen in Lyon: op zoek naar het geheim van de Franse keuken
Non-fictie
Nederlands | 459 pagina's | Meulenhoff, Amsterdam | 2020
Gedrukt boek
Kathy Mathys Smaak
een bitterzoete verkenning
Non-fictie
Nederlands | 399 pagina's | De Bezige Bij, Amsterdam | 2015
Gedrukt boek
Samuel Levie We eten thuis
100 recepten uit de keuken van Levie
Non-fictie
Nederlands | 309 pagina's | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2017
Gedrukt boek
Paul Van Craenenbroeck De magie achter de Michelinster
onthullingen van een hoofdinspecteur
Non-fictie
Nederlands | 224 pagina's | Rainbow, Amsterdam | 2011
Gedrukt boek
Paul de Leeuw 'kHebjelief, en trek!
afgeknipte spaghetti+ 50 andere recepten
Autobiografie van Paul de Leeuw, aangevuld met recepten die horen bij de verschillende fasen in zijn leven.
Non-fictie
Nederlands | 288 pagina's | Carrera Culinair, [Amsterdam] | 2012
Gedrukt boek
Julian Barnes Wijsneus in de keuken
Humoristische schetsen over de terreur van kookboeken en chef-koks.
Non-fictie
Nederlands | 143 pagina's | Atlas Contact, Amsterdam [etc.] | 2013
Gedrukt boek
Joël Broekaert Proefles
alles wat je als nieuwsgierige eter wilt weten over smaak, van aromamolecuul tot umami
Culinaire verhandeling over de wetenschap van het proeven, met praktische oefeneningen en adviezen voor een gezonder en smaakvoller leven.
Non-fictie
Nederlands | ePub2, 1,9 MB | Uitgeverij Atlas Contact, Amsterdam | 2022
E-book
Philip Mechanicus Het lot van de oester
Recepten en eetsuggesties, verpakt in een anekdote, een herinnering of een reisbelevenis
Non-fictie
Nederlands | 202 pagina's (ePub2, 0,8 MB) | Querido, Amsterdam | 2013
E-book
Sylvia Witteman Armeluiseten
goed en goedkoop eten voor nestverlater, krenten en baliekluivers
Nestverlaters, armoedzaaiers, klaplopers en andere behoeftigen, opgelet: het kan écht, lekker eten voor weinig geld. Sylvia Witteman pleit al sinds jaar en dag voor goedkoper, lekkerder eten, en kent alle trucs. Toen haar dochter het huis uit ging begon ze haar moeder met appjes te bestoken om recepten van haar vertrouwde en geliefde schotels, bij voorkeur rond etenstijd. Dan is een boekje toch handiger. Een boekje met alles wat clochards, studenten en andere onrendabelen nog niet wisten: er is...
Non-fictie
Nederlands | 82 pagina's (ePub2, 0,3 MB) | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2017
E-book
Joël Broekaert De alleseter
Waarom eten we wel kippen- maar geen ganzeneieren? Waaraan ontleent een zure vrucht als de citroen zijn bestaansrecht? En waarop is de term vierseizoenenpeper gebaseerd? Met onverholen enthousiasme en tomeloze nieuwsgierigheid gaat Joël Broekaert op zoek naar de oorsprong van ons voedsel. Als ‘alleseter’ deinst hij nergens voor terug: hij vertelt met even veel smaak over balsamico of steak als over cichorei en stierenlul. Ook is hij een groot voorvechter van het kop-tot-staart principe, ofwel het...
Non-fictie
Nederlands | 266 pagina's (ePub2, 1,3 MB) | Podium, Amsterdam | 2017
E-book