Boekstart

Ga direct naar de inhoud, het zoekveld of het hoofdmenu.

  • Koffertje
    • Het BoekStartkoffertje
    • Download de waardebon
    • BoekStart in jouw buurt
    • Boekideeën
    • De BoekStartspaarkaart
  • BoekStartdag
  • Actueel
    • Nieuwsoverzicht
    • Mijn VoorleesMoment
  • Boekentips
    • Alle boekentips
    • E-magazine BoekStart voor jou!
    • Webinars met boekentips
  • Samen lezen
    • Waarom voorlezen?
    • Hoe lees je voor?
    • Leesontwikkeling 0-4 jaar
    • Groeimeter
    • Digitaal lezen
    • Liedjes zingen
  • Babyboekje van het Jaar

Zoekresultaten

Resultaat 1 - 20 (van 54)

Filteren

  • Sylvia Witteman Armeluiseten

    goed en goedkoop eten voor nestverlater, krenten en baliekluivers

    Non-fictie

    Nederlands | 158 pagina's | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2017

    Gedrukt boek

  • Ronald Giphart Smakelijk!

    de lekkerste verhalen

    Bundeling van eerder gepubliceerde culinaire stukken over voedsel, ingrediënten en koks, met recepten.

    Non-fictie

    Nederlands | 327 pagina's | Thomas Rap, Amsterdam | 2018

    Gedrukt boek

  • Harold Hamersma De vrouw die water liet aanbranden

    avonturen van een wijn- en eetschrijver

    Non-fictie

    Nederlands | 269 pagina's | Ambo|Anthos, Amsterdam | 2021

    Gedrukt boek

  • Toon Tellegen Het grote taartenboek

    Vijfentwintig verhalen waarin dieren allerlei bijzondere taarten bedenken, bakken of tegenkomen, zoals een zwevende taart, een vollemaantaart of een taart van (bijna) niets. Na elk verhaal volgt het bijbehorende recept, met duidelijke uitleg. Met zachtgekleurde pentekeningen en kleurenfoto’s van de taarten. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

    Non-fictie

    Nederlands | 151 pagina's | Em. Querido's Uitgeverij BV, Amsterdam | 2016

    Gedrukt boek

  • Joël Broekaert Proefles

    alles wat je als nieuwsgierige eter wilt weten over smaak, van aromamolecuul tot umami

    Culinaire verhandeling over de wetenschap van het proeven, met praktische oefeneningen en adviezen voor een gezonder en smaakvoller leven.

    Non-fictie

    Nederlands | 216 pagina's | Uitgeverij Atlas Contact, Amsterdam | 2022

    Gedrukt boek

  • Jeroen Thijssen Johannes van Dam

    de biografie

    Levensbeschrijving van de Nederlandse culinaire journalist (1946-2013), gevreesd om zijn scherpe oordeel en nog scherpere pen.

    Non-fictie

    Nederlands | 318 pagina's | Nieuw Amsterdam, [Amsterdam] | 2018

    Gedrukt boek

  • Marita van der Vyver Een jaar koken in de Provence

    een culinaire memoire met recepten

    Non-fictie

    Nederlands | 287 pagina's | Uitgeverij Orlando, Amsterdam | 2018

    Gedrukt boek

  • Bart Van Loo De Frankrijktrilogie

    Reisverslagen in het voetspoor van enkele Franse schrijvers, gevolgd door een studie over kookkunst in de Franse literatuur (met recepten) en een inleiding tot de Franse erotische letteren.

    Non-fictie

    Nederlands | 1023 pagina's | De Bezige Bij, Amsterdam | 2016

    Gedrukt boek

  • Willeke Linneman Hallo paleo

    het oergezonde kookboek

    Kookboek gebaseerd op paleo-voeding, d.w.z. voeding zoals de mens dat at in het Stenen Tijdperk: (mager) vlees, vis, schaaldieren, groente, fruit, eieren, noten en zaden.

    Non-fictie

    Nederlands | 115 pagina's | Linneman], [Emmen | 2013

    Gedrukt boek

  • Michael Pollan Een pleidooi voor echt koken

    thuiskomen in de keuken

    Pleidooi voor het zelf koken van voedsel om niet afhankelijk te worden van de voedingsindustrie.

    Non-fictie

    Nederlands | 415 pagina's | Arbeiderspers, Utrecht [etc.] | 2013

    Gedrukt boek

  • Bill Buford Oui, Chef!

    avonturen in Lyon: op zoek naar het geheim van de Franse keuken

    Non-fictie

    Nederlands | 459 pagina's | Meulenhoff, Amsterdam | 2020

    Gedrukt boek

  • Kathy Mathys Smaak

    een bitterzoete verkenning

    Non-fictie

    Nederlands | 399 pagina's | De Bezige Bij, Amsterdam | 2015

    Gedrukt boek

  • Samuel Levie We eten thuis

    100 recepten uit de keuken van Levie

    Non-fictie

    Nederlands | 309 pagina's | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2017

    Gedrukt boek

  • Paul Van Craenenbroeck De magie achter de Michelinster

    onthullingen van een hoofdinspecteur

    Non-fictie

    Nederlands | 224 pagina's | Rainbow, Amsterdam | 2011

    Gedrukt boek

  • Paul de Leeuw 'kHebjelief, en trek!

    afgeknipte spaghetti+ 50 andere recepten

    Autobiografie van Paul de Leeuw, aangevuld met recepten die horen bij de verschillende fasen in zijn leven.

    Non-fictie

    Nederlands | 288 pagina's | Carrera Culinair, [Amsterdam] | 2012

    Gedrukt boek

  • Julian Barnes Wijsneus in de keuken

    Humoristische schetsen over de terreur van kookboeken en chef-koks.

    Non-fictie

    Nederlands | 143 pagina's | Atlas Contact, Amsterdam [etc.] | 2013

    Gedrukt boek

  • Joël Broekaert Proefles

    alles wat je als nieuwsgierige eter wilt weten over smaak, van aromamolecuul tot umami

    Culinaire verhandeling over de wetenschap van het proeven, met praktische oefeneningen en adviezen voor een gezonder en smaakvoller leven.

    Non-fictie

    Nederlands | ePub2, 1,9 MB | Uitgeverij Atlas Contact, Amsterdam | 2022

    E-book

  • Philip Mechanicus Het lot van de oester

    Recepten en eetsuggesties, verpakt in een anekdote, een herinnering of een reisbelevenis

    Non-fictie

    Nederlands | 202 pagina's (ePub2, 0,8 MB) | Querido, Amsterdam | 2013

    E-book

  • Sylvia Witteman Armeluiseten

    goed en goedkoop eten voor nestverlater, krenten en baliekluivers

    Nestverlaters, armoedzaaiers, klaplopers en andere behoeftigen, opgelet: het kan écht, lekker eten voor weinig geld. Sylvia Witteman pleit al sinds jaar en dag voor goedkoper, lekkerder eten, en kent alle trucs. Toen haar dochter het huis uit ging begon ze haar moeder met appjes te bestoken om recepten van haar vertrouwde en geliefde schotels, bij voorkeur rond etenstijd. Dan is een boekje toch handiger. Een boekje met alles wat clochards, studenten en andere onrendabelen nog niet wisten: er is...

    Non-fictie

    Nederlands | 82 pagina's (ePub2, 0,3 MB) | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2017

    E-book

  • Joël Broekaert De alleseter

    Waarom eten we wel kippen- maar geen ganzeneieren? Waaraan ontleent een zure vrucht als de citroen zijn bestaansrecht? En waarop is de term vierseizoenenpeper gebaseerd? Met onverholen enthousiasme en tomeloze nieuwsgierigheid gaat Joël Broekaert op zoek naar de oorsprong van ons voedsel. Als ‘alleseter’ deinst hij nergens voor terug: hij vertelt met even veel smaak over balsamico of steak als over cichorei en stierenlul. Ook is hij een groot voorvechter van het kop-tot-staart principe, ofwel het...

    Non-fictie

    Nederlands | 266 pagina's (ePub2, 1,3 MB) | Podium, Amsterdam | 2017

    E-book

Paginanavigatie

Vorige
  1. 1 (actief)
  2. 2
  3. 3
Volgende

Verfijnen op resultaten

Actieve filters

  • Verwijder conserveren
  • Verwijder Literatuur & Romans
  • Verwijder Nederlands

Type

  1. Gedrukt boek41
  2. E-book13

Voor

  1. Jeugd1

Onderwerp: Volwassenen

  1. Literatuur & Romans54
    1. Waargebeurde verhalen33
    2. Biografieën7
    3. Oorspronkelijk Nederlandstalig4
    4. Poëzie3
    5. Humor1
    6. Verhalenbundels & Columns1
  2. Biografie & Waargebeurd38
  3. Koken & Eten15
  4. Kunst & Cultuur3
  5. Technologie & Wetenschap2
  6. Geschiedenis & Politiek1

Auteur

  1. Joël Broekaert3
  2. Onno H. Kleyn3
  3. Samuel Levie3
  4. Bart Van Loo2
  5. Bill Buford2
  6. Colette Rossant2
  7. Harold Hamersma2
  8. Jeroen Thijssen2
  9. Julian Barnes2
  10. Kathy Mathys2
  11. Maarten Kuiper2
  12. Olivia Potts2
  13. Paul de Leeuw2
  14. Sylvia Witteman2
  15. Tom Kellerhuis2
  16. Andrew Caldwell1
  17. Anthony Bourdain1
  18. Debbie Brackez1
  19. Dorien Knockaert1
  20. Elsbeth Tijssen1
  21. FL Fowler1
  22. Gordon Ramsay1
  23. Henriëtte Tomassen1
  24. Hoesein W. Djajadiningrat1

Jaar

  1. 20231
  2. 20223
  3. 20212
  4. 20202
  5. 20192
  6. 20184
  7. 20176
  8. 20155
  9. 20142
  10. 20133
  11. 20122
  12. 20114
  13. 20101
  14. 20091
  15. 20081
  16. 20071
  17. 20065
  18. 20052
  19. 20034
  20. 20021
  21. 20011
  22. 19991

Snel naar

  • Inschrijven nieuwsbrief
  • BoekStart WebApp
  • Handige websites

Meer over BoekStart

  • Over BoekStart
  • Veelgestelde vragen
  • Contact met BoekStart

Professionals

  • BoekStart voor professionals
  • Privacy
  • Copyright
  • Disclaimer
  • Home
      • Het BoekStartkoffertje
      • Download de waardebon
      • BoekStart in jouw buurt
      • Boekideeën
      • De BoekStartspaarkaart
    • BoekStartdag
      • Nieuwsoverzicht
      • Mijn VoorleesMoment
      • Alle boekentips
      • E-magazine BoekStart voor jou!
      • Webinars met boekentips
      • Waarom voorlezen?
      • Hoe lees je voor?
      • Leesontwikkeling 0-4 jaar
      • Groeimeter
      • Digitaal lezen
      • Liedjes zingen
    • Babyboekje van het Jaar
  • Zoeken