Boekstart

Ga direct naar de inhoud, het zoekveld of het hoofdmenu.

  • Koffertje
    • Het BoekStartkoffertje
    • Download de waardebon
    • BoekStart in jouw buurt
    • Boekideeën
    • De BoekStartspaarkaart
  • BoekStartdag
  • Actueel
    • Nieuwsoverzicht
    • Mijn VoorleesMoment
  • Boekentips
    • Alle boekentips
    • E-magazine BoekStart voor jou!
    • Webinars met boekentips
  • Samen lezen
    • Waarom voorlezen?
    • Hoe lees je voor?
    • Leesontwikkeling 0-4 jaar
    • Groeimeter
    • Digitaal lezen
    • Liedjes zingen
  • Babyboekje van het Jaar

Zoekresultaten

Resultaat 1 - 20 (van 20)

Filteren

  • Mariëtte Boon | Liesbeth van Rossum Vet belangrijk

    feiten en fabels over voeding, vetverbranding en verborgen dikmakers

    Non-fictie

    Nederlands | 247 pagina's | Ambo|Anthos, Amsterdam | 2019

    Gedrukt boek

  • Chris van Tulleken De voedselfuik

    waarom eten we zo ongezond... en kunnen we daar niet mee stoppen?

    Beschrijving van de negatieve effecten van ultrabewerkt voedsel op de gezondheid en de planeet.

    Non-fictie

    Nederlands | 391 pagina's | Ambo|Anthos, Amsterdam | 2023

    Gedrukt boek

  • Tamara Onos Hoe zit dat nou?

    zin en onzin over alledaagse gevaren

    Bespreking van risico's bij alledaagse bezigheden.

    Non-fictie

    Nederlands | 223 pagina's | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2020

    Gedrukt boek

  • Tim Spector Ingelepeld

    waarom maar weinig klopt van wat ons over voeding is verteld

    Kritische beschouwingen over gezondheidsmythes op het gebied van eten en drinken.

    Non-fictie

    Nederlands | 302 pagina's | Uitgeverij Nieuwezijds, Amsterdam | 2021

    Gedrukt boek

  • Giles Yeo Waarom calorieën niet tellen

    de wetenschap achter afvallen

    Wetenschappelijk onderbouwde uiteenzetting over hoe het tellen van calorieën een minder belangrijke rol speelt bij afvallen dan over het algemeen wordt aangenomen, met aandacht voor factoren die bijdragen aan het samenstellen van een gepast voedingspatroon.

    Non-fictie

    Nederlands | 267 pagina's | Veen Media, Amsterdam | 2023

    Gedrukt boek

  • Anthony Warner De eetwijze(r)

    onzin en onwaarheden over eten ontmaskerd

    Non-fictie

    Nederlands | 352 pagina's | Uitgeverij Omniboek, Utrecht | 2017

    Gedrukt boek

  • Andre Huyghebaert | Bruno De Meulenaer 101 vragen over voeding

    een mond vol

    Gids met 101 vragen en antwoorden over voedselkwaliteit conform de EU-richtlijnen.

    Non-fictie

    Nederlands | 312 pagina's | Houtekiet, Antwerpen, Amsterdam | 2020

    Gedrukt boek

  • Sebastiaan van de Water Kweekvlees, fake vlees en pizza's uit de printer

    over de toekomst van ons voedsel

    Introductie op voedselinnovaties.

    Non-fictie

    Nederlands | 109 pagina's | New Scientist, [Utrecht] | 2020

    Gedrukt boek

  • IJsbrand Velzeboer Leugens op mijn bord

    Kritische beschouwing van voedingsmiddelen uit de supermarkt en hoe deze worden voorgedaan aan consumenten. Met kleurenfoto’s en -illustraties.

    Non-fictie

    Nederlands | 192 pagina's | Scienta Nova, [Raalte] | 2022

    Gedrukt boek

  • Eveline Boone Food photos & styling

    maak de mooiste foodfoto's met camera en smartphone

    Handboek voor culinaire fotografie, met aandacht voor inspiratie, techniek, foto's analyseren, foodstyling en gebruik van smartphones.

    Non-fictie

    Nederlands | 207 pagina's | Lannoo, Tielt | 2021

    Gedrukt boek

  • Chris van Tulleken De voedselfuik

    waarom eten we zo ongezond... en kunnen we daar niet mee stoppen?

    Beschrijving van de negatieve effecten van ultrabewerkt voedsel op de gezondheid en de planeet.

    Non-fictie

    Nederlands | 347 pagina's (ePub2, 4,2 MB) | Ambo|Anthos, Amsterdam | 2023

    E-book

  • Anthony Warner De eetwijze(r)

    onzin en onwaarheden over eten ontmaskerd

    In 'De eetwijzer' geeft Anthony Warner ('The Angry Chef') antwoord op vragen als: zijn e-nummers ongezond? Heeft detoxen zin? Wat is gezonde voeding? Te midden van alle superfoods, gluten- en suikervrije diëten en green happiness is er eindelijk een helder geluid. Op humoristische wijze scheidt wetenschapper en kok Anthony Warner feiten van fabels, ontmaskert hij leugens en onwaarheden en trekt hij ten strijde tegen zelfbenoemde voedseldeskundigen. Hoe kun je pseudowetenschap van echte wetenschap...

    Non-fictie

    Nederlands | ePub2, 0,9 MB | Omniboek, Utrecht | 2017

    E-book

  • Mariëtte Boon | Liesbeth van Rossum Vet belangrijk

    feiten en fabels over voeding, vetverbranding en verborgen dikmakers

    In ‘Vet belangrijk’ gaan artsen Mariëtte Boon en Liesbeth van Rossum in op alle fabels en feiten omtrent ons lichaamsvet. Je hoeft je tv maar aan te zetten of een tijdschrift open te slaan of het gaat erover. We moeten slanker worden met z’n allen. Maar is dat nu wel zo verstandig? Wat weten we eigenlijk over het vet dat we liever kwijt dan rijk zijn? Over geen enkel orgaan – ja, vet is een orgaan – bestaan zoveel vooroordelen en weten mensen zo weinig. En dat is volkomen onterecht, zo laten artsen...

    Non-fictie

    Nederlands | 180 pagina's (ePub2, 3,1 MB) | Ambo|Anthos, Amsterdam | 2019

    E-book

  • Tamara Onos Hoe zit dat nou?

    zin en onzin over alledaagse gevaren

    Hoe zit dat nou? van Tamara Onos is een bundel korte verhalen over het herkennen en negeren van alledaagse gevaren. Je druk maken terwijl dat eigenlijk niet nodig is, of fluitend gevaren trotseren omdat je ze simpelweg niet herkent. Komt je bekend voor? Tamara Onos vertelt je welke gevaren je wél moet herkennen en welke je rustig kunt negeren. Ze legt uit wat relevant is en wat niet, hoe je een risico beoordeelt, wanneer iets echt gevaarlijk is en wanneer vooral niet. De luchtige, korte verhalen...

    Non-fictie

    Nederlands | ePub2, 0,6 MB | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2020

    E-book

  • Jeroen Thijssen Smaak

    waarom we proeven wat we proeven

    Cultuurhistorisch getinte beschrijving van de menselijke smaakzin en de fysiologische en psychologische processen die daarmee zijn verbonden.

    Non-fictie

    Nederlands | 148 pagina's (ePub2, 1,6 MB) | Nieuw Amsterdam, Amsterdam | 2016

    E-book

  • Sebastiaan van de Water Kweekvlees, fake vlees en pizza's uit de printer

    over de toekomst van ons voedsel

    Introductie op voedselinnovaties.

    Non-fictie

    Nederlands | ePub2, 4,6 MB | New Scientist, Utrecht | 2020

    E-book

  • Jeroen Thijssen Smaak

    waarom we proeven wat we proeven

    Cultuurhistorisch getinte beschrijving van de menselijke smaakzin en de fysiologische en psychologische processen die daarmee zijn verbonden.

    Non-fictie

    Nederlands | 175 pagina's | Nieuw Amsterdam Uitgevers, [Amsterdam] | 2016

    Gedrukt boek

  • Mohamed Larbi Bouguerra Pauling

    de 'Einstein van de chemie'

    Leven en werk van scheikundige en pacifist Linus Pauling (1901-1994), winnaar van de Nobelprijs voor de Scheikunde in 1952 en voor de Vrede in 1962.

    Non-fictie

    Nederlands | 157 pagina's | Natuurwetenschap & Techniek, Amsterdam | 2009

    Gedrukt boek

  • Harold McGee On food and cooking

    the science and lore of the kitchen

    Engels | 884 pagina's | Scribner, New York | 2004

    Gedrukt boek

  • J. Kenji López-Alt The food lab

    better home cooking through science

    Engels | 958 pagina's | W.W. Norton & Company, New York, London | 2015

    Gedrukt boek

Verfijnen op resultaten

Actieve filters

  • Verwijder voeding
  • Verwijder Technologie & Wetenschap

Type

  1. Gedrukt boek14
  2. E-book6

Inhoud

  1. Non-fictie18

Onderwerp: Volwassenen

  1. Technologie & Wetenschap20
    1. Populaire wetenschap8
    2. Natuurkunde & Scheikunde6
    3. Technologie6
    4. Computers & Software1
  2. Koken & Eten13
  3. Gezin & Gezondheid11
  4. Mens & Maatschappij3
  5. Hobby1

Auteur

  1. Anthony Warner2
  2. Chris van Tulleken2
  3. Jeroen Thijssen2
  4. Liesbeth van Rossum2
  5. Mariëtte Boon2
  6. Sebastiaan van de Water2
  7. T. Onos2
  8. Andre Huyghebaert1
  9. Bruno De Meulenaer1
  10. Eveline Boone1
  11. Giles Yeo1
  12. Harold McGee1
  13. IJsbrand Velzeboer1
  14. J. Kenji López-Alt1
  15. Mohamed Larbi Bouguerra1
  16. Tim Spector1

Taal

  1. Nederlands18
  2. Engels2

Jaar

  1. 20232
  2. 20221
  3. 20212
  4. 20206
  5. 20192
  6. 20172
  7. 20162
  8. 20151
  9. 20021
  10. 19841

Snel naar

  • Inschrijven nieuwsbrief
  • BoekStart WebApp
  • Handige websites

Meer over BoekStart

  • Over BoekStart
  • Veelgestelde vragen
  • Contact met BoekStart

Professionals

  • BoekStart voor professionals
  • Privacy
  • Copyright
  • Disclaimer
  • Home
      • Het BoekStartkoffertje
      • Download de waardebon
      • BoekStart in jouw buurt
      • Boekideeën
      • De BoekStartspaarkaart
    • BoekStartdag
      • Nieuwsoverzicht
      • Mijn VoorleesMoment
      • Alle boekentips
      • E-magazine BoekStart voor jou!
      • Webinars met boekentips
      • Waarom voorlezen?
      • Hoe lees je voor?
      • Leesontwikkeling 0-4 jaar
      • Groeimeter
      • Digitaal lezen
      • Liedjes zingen
    • Babyboekje van het Jaar
  • Zoeken