Zoekresultaten
Resultaat 1 - 4 (van 4)
Paul van Ravestein | Monique Mulder | Jacques Hermus De zure stad
een biografie van tafelzuur in Amsterdam
Overzicht in woord en beeld van de geschiedenis van het Amsterdamse zuur. Met illustraties.
Non-fictie
Nederlands | 305 pagina's | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2022
Gedrukt boek
Manon Henzen | Alexandra van Dongen | Arnold Carmiggelt | John Tholen Een culinaire tijdreis
1000 jaar koken in Rotterdam
Informatie over de culinaire geschiedenis van de stad Rotterdam aan de hand van archeologische vondsten, gekoppeld aan recepten uit historische kookboeken uit de collectie van Bibliotheek Rotterdam en keukenscènes uit de kunstcollectie van Museum Boijmans Van Beuningen. Met veel afbeeldingen.
Non-fictie
Nederlands | 192 pagina's | Sterck & De Vreese, Gorredijk | 2024
Gedrukt boek
Michiel Bussink Deventer kookboek
culinaire geschiedenis van koek tot keizersmaal
Historisch kookboek met de culinaire geschiedenis van Deventer.
Nederlands | 144 pagina's | KM Uitgevers, Deventer | 2014
Gedrukt boek
Rolf van der Woude Geloof in de brouwerij
opkomst, bloei, ondergang en herrijzenis van De Gekroonde Valk
De geschiedenis in woord en beeld van bierbrouwerij De Gekroonde Valk te Amsterdam, die o.a. het biermerk Van Vollenhoven voerde, naar de eigenaar die de toen al bestaande brouwerij in 1791 kocht. Rond 1860 kreeg Willem Hovy, een neef van Van Vollenhoven, de leiding. In 1949 kwam de brouwerij in handen van Heineken, maar ging in 1956 failliet. Onder de naam Brouwerij en proeflokaal Poesiat & Kater, werd in 2017 de brouwerij nieuw leven ingeblazen.
Non-fictie
Nederlands | 174 pagina's | Stichting De Gekroonde Valk, Amsterdam | 2017
Gedrukt boek