Leespluim voor ‘De bril van beer'

Gepubliceerd op: 31 mei 2024 09:00

Het prentenboek ‘De bril van beer' van Leo Timmers (uitgeverij Querido) heeft de Sardes-Leespluim van de maand juni 2024 gewonnen. Een grappig verhaal waarin beer je op iedere pagina verrast met zijn fantasievolle verzinsels.

  • Doris mag er zijn!

    Beer kan zijn bril nergens vinden. ‘Op je hoofd, op je hoofd!’ roepen we allemaal. Maar Beer hoort het niet. Het is grappig om Beer te volgen in zijn bijziendheid. De grote grijze steen lijkt ook wel op een olifant, in de prachtige, gebogen stengels met roze bloemen kun je best een flamingo zien. Een hilarisch boek om lekker mee te lachen. Maar ook om samen te praten over niet goed kunnen zien en hoe het is om een bril te dragen. 

  • De Sardes-Leespluim

    De Sardes-Leespluim is een bekroning van kwalitatief goede en veelzijdig bruikbare (prenten)boeken voor jonge kinderen (0-6 jaar) om hen te prikkelen tot lezen en hun leesplezier en taalvaardigheid te bevorderen. Een onafhankelijke jury houdt bij de beoordeling rekening met de inzetbaarheid van de boeken met groepen jonge kinderen. Het jury-rapport en bijbehorende activiteiten vind je op de website van Sardes.

Meer Boekentips


Naar alle nieuwsberichten