Leespluim voor ‘Het kabouterboek'

Gepubliceerd op: 15 november 2023 16:30

Het prentenboek ‘Het kabouterboek' van Loes Riphagen (uitgeverij Gottmer) heeft de Sardes-Leespluim van de maand december gewonnen. In dit uitgebreide kabouternaslagwerk zien we hoe kabouters kunnen leven van wat de mensenwereld niet meer nodig heeft of per ongeluk heeft laten vallen.

  • Kabouters kunnen alles gebruiken

    Een babykabouter ligt in een bedje van een halve walnoot, fruitellapapiertjes zijn het behang, een oude handschoen is een heerlijk dekbed, een leeg luciferdoosje heeft wieltjes gekregen en is een autootje geworden, een paperclip, een dop en een stukje van een rietje worden muziekinstrumenten. Het kabouterboek is een echt ontdekboek met veel grappige feitjes.

  • De Sardes-Leespluim

    De Sardes-Leespluim is een bekroning van kwalitatief goede en veelzijdig bruikbare (prenten)boeken voor jonge kinderen (0-6 jaar) om hen te prikkelen tot lezen en hun leesplezier en taalvaardigheid te bevorderen. Een onafhankelijke jury houdt bij de beoordeling rekening met de inzetbaarheid van de boeken met groepen jonge kinderen. Het jury-rapport en bijbehorende activiteiten vind je op de website van Sardes.

Meer Boekentips


Naar alle nieuwsberichten