Leespluim voor ‘Hidde huilt'

Gepubliceerd op: 2 juli 2024 09:00

Het kartonboek ‘Hidde huilt' van Sara Gimbergsson (uitgeverij TipToe print) heeft de Sardes-Leespluim van de maand juli 2024 gewonnen. Een heel herkenbaar verhaaltje over typisch peutergedrag met veelzeggende illustraties.

  • Tranen met tuiten

    Varkentje Hidde huilt heel wat af. De hele dag door zit hem alles tegen (vindt hij zelf). Zo moet hij naar de opvang als papa naar zijn werk gaat, maar komt hij hem dan aan het eind van de dag ook weer te vroeg ophalen naar Hidde’s zin. Maar als ‘s avonds zijn kleine broertje het ook op een huilen zet, kan alleen Hidde hem troosten. Fijne en herkenbare uitgave met op de illustraties veel aandacht voor mimiek.

     

     

  • De Sardes-Leespluim

    De Sardes-Leespluim is een bekroning van kwalitatief goede en veelzijdig bruikbare (prenten)boeken voor jonge kinderen (0-6 jaar) om hen te prikkelen tot lezen en hun leesplezier en taalvaardigheid te bevorderen. Een onafhankelijke jury houdt bij de beoordeling rekening met de inzetbaarheid van de boeken met groepen jonge kinderen. Het jury-rapport en bijbehorende activiteiten vind je op de website van Sardes.

Meer Boekentips


Naar alle nieuwsberichten