t hûs fan Simen

It hûs fan Simen

Simen Slak is grutsk op syn hûs. Foaral op de bûtenkant. Binnen is it mar saai. Der moat wat moais, wat fijns yn komme, fynt Simen. Mar wêr fynst dat?

De verhalenbundel Jt hûs fan Simen van Marianna van Tuinen (uitgeverij Afûk) is BoekStarts Keuze voor de maand oktober 2023.

Voor kleuters vanaf 4 jaar.

 

  • In moai hûs

    Yn it bosk komt Simen syn freonen tsjin. Hy kin se net allinnich helpe mei harren problemen, hy krijt sels antwurd op syn fraach. Syn slakkehûs wurdt foller en foller. In oare helpe is moai, mar is dat ek goed foar Simen sels? Hy komt hast net mear foarút… Gelokkich hat de nachtûle in oplossing. En dan komt sels nóch in grutte dream fan Simen Slak út.

  • Een fijn huis

    In het bos komt slak Simen zijn vrienden tegen. Hij kan ze niet alleen helpen met hun problemen, hij krijgt zelf antwoord op zijn vraag. Zijn slakkenhuis wordt voller en voller. Een ander helpen is mooi, maar is dat ook goed voor Simen zelf? Hij komt bijna niet meer vooruit… Gelukkig heeft de nachtuil een oplossing. En dan komt er ook nog een grote droom van Simen uit.

Marianna van Tuinen It hûs fan Simen

Simen Slak vindt de binnenkant van z'n huis leeg en saai. Z'n vrienden vullen z'n huis vooral met hun eigen problemen. Daar zijn zij mee geholpen, maar Simen komt niet meer vooruit. Gelukkig weet de uil raad.

Leen dit boekje in de Bibliotheek

Bekijk ook andere Friese boekjes

Laat je verrassen en bekijk deze leuke boekentips.

Naar de Friese boekentips

Bekijk deze boekentip ook met de BoekStartapp

Download de BoekStartapp en bekijk deze boekentip en andere boeken- en voorleestips!

Download de BoekStartapp

BoekStart voor jou!

BoekStart voor jou! is het e-magazine van BoekStart dat 4x per jaar verschijnt.

Lees de meest recente 'BoekStart voor jou!'

Heb jij het gratis BoekStartkoffertje al?

Voor elk baby'tje staat er een gratis BoekStartkoffertje klaar bij de bibliotheek in jouw buurt. Mogelijk heb jij hem niet eerder opgehaald, maar dat kan nog!

Lees meer over het BoekStartkoffertje

Kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop het bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt! Je kunt natuurlijk ook online bestellen bij je favoriete kinderboekwinkel.

Zoek een kinderboekwinkel bij jou in de buurt

Blijf op de hoogte

De laatste nieuwtjes gratis in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven BoekStart nieuwsbrief