Het kabouterboek

Het kabouterboek

Wie denkt dat kabouters niet bestaan zit er flink naast! Kabouter Kik laat je zien waar hij en zijn familie leven en wat ze zoal doen.

Het prentenboek Het Kabouterboek van Loes Riphagen (uitgeverij Gottmer) is BoekStarts Keuze voor de maand september 2023.

Voor kleuters vanaf ruim 4 jaar.

  • Ze bestaan echt

    Mensen geloven vaak niet dat kabouters bestaan en als ze dat wel doen, denken ze alles over hen te weten. Volgens kabouter Kik klopt daar niets van. In dit boek laat hij zien hoe het echt zit in de kabouterwereld en vertelt hij er van alles over. Hoe het huis eruit ziet, de huisbeesten, wat ze verzamelen, lievelingsspullen, wat er in de rugzak zit. En gevaar: kijk uit voor plassende honden! Heerlijk om er met je kleuter in te duiken en er samen van te genieten!

  • Kaboutertips

    Ondertussen geeft Kik ook tips, bijvoorbeeld voor het maken van de juiste kaboutermuts, een muizenverkleedpak of een goede vermomming. Zo valt er in dit fantasierijke prentenboek heel veel te ontdekken. Op haar website geeft Loes Riphagen knutseltips bij het boek en bij veel van haar andere toppers, zoals de boeken over vogeltje Coco. Coco kan het! was Prentenboek van het Jaar 2021.

Loes Riphagen Het kabouterboek

Kabouter Kik neemt je mee in de wereld van de moderne, stadse kabouter. Leer alles over hoe kabouters leven, wat ze de hele dag doen en hoe ze zich zo goed verborgen weten te houden. Prentenboek met speelse, sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4...

Leen dit boekje in de Bibliotheek

Bekijk ook andere boekjes voor kleuters

Laat je verrassen en bekijk deze leuke Boekentips.

Naar de Boekentips voor kleuters

Bekijk deze boekentip ook met de BoekStartapp

Download de BoekStartapp en bekijk deze boekentip en andere boeken- en voorleestips!

Download de BoekStartapp

BoekStart voor jou!

BoekStart voor jou! is het e-magazine van BoekStart dat 4x per jaar verschijnt.

Lees de meest recente 'BoekStart voor jou!'

Heb jij het gratis BoekStartkoffertje al?

Voor elk baby'tje staat er een gratis BoekStartkoffertje klaar bij de bibliotheek in jouw buurt. Mogelijk heb jij hem niet eerder opgehaald, maar dat kan nog!

Lees meer over het BoekStartkoffertje

Kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop het bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt! Je kunt natuurlijk ook online bestellen bij je favoriete kinderboekwinkel.

Zoek een kinderboekwinkel bij jou in de buurt

Blijf op de hoogte

De laatste nieuwtjes gratis in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven BoekStart nieuwsbrief