Hidde huilt

Hidde huilt

Biggetje Hidde doet niets anders dan huilen! Maar als zijn kleine broertje ook in tranen uitbarst, doet Hidde wat een grote broer moet doen...

Het kartonboekje Hidde huilt van Sara Gimbergsson (uitgeverij Tiptoe Print) is BoekStarts Keuze voor de maand februari 2024.

Voor peuters vanaf 2 jaar.

  • Tranen met tuiten

    Varkentje Hidde huilt heel wat af. De hele dag door zit hem alles tegen (vindt hij zelf). Zo moet hij naar de opvang als papa naar zijn werk gaat, maar komt hij hem dan later ook weer te vroeg ophalen naar Hidde’s zin. Als ‘s Avonds zijn kleine broertje het ook op een huilen zet, laat Hidde zien wat hij waard is! 

  • Heel herkenbaar

    Op de grappige illustraties zien we Hidde met zijn tranenspoor. Er is veel aandacht voor mimiek, ook van de anderen om hem heen. Fijne en herkenbare uitgave in glanzend karton van een uitgever die sinds 2019 poëtische prentenboeken uit andere talen en culturen in het Nederlands uitbrengt. Om samen met je peuter te lezen, bekijken en erover te praten.

Sara Gimbergsson Hidde huilt

Hidde huilt heel wat af in dit prentenboek. Tot zijn broertje ook huilt en Hidde de enige is die hem kan troosten. Vanaf ca. 2 jaar.

Leen dit boekje in de Bibliotheek

Bekijk ook andere boekjes voor peuters

Laat je verrassen en bekijk deze leuke boekentips.

Naar de boekentips voor peuters

Bekijk deze boekentip ook met de BoekStartapp

Download de BoekStartapp en bekijk deze boekentip en andere boeken- en voorleestips!

Download de BoekStartapp

BoekStart voor jou!

BoekStart voor jou! is het e-magazine van BoekStart dat 4x per jaar verschijnt.

Lees de meest recente 'BoekStart voor jou!'

Heb jij het gratis BoekStartkoffertje al?

Voor elk baby'tje staat er een gratis BoekStartkoffertje klaar bij de bibliotheek in jouw buurt. Mogelijk heb jij hem niet eerder opgehaald, maar dat kan nog!

Lees meer over het BoekStartkoffertje

Kopen of cadeau doen?

Wil je dit boekje kopen of cadeau doen? Voorkom verschraling van de winkelstraat en koop het bij een kinderboekwinkel bij jou in de buurt! Je kunt natuurlijk ook online bestellen bij je favoriete kinderboekwinkel.

Zoek een kinderboekwinkel bij jou in de buurt

Blijf op de hoogte

De laatste nieuwtjes gratis in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven BoekStart nieuwsbrief